KIAJOBB

Odanézz! Itt született az Iron Lady

Fontos helyet foglal el az életében ez a helyszín. Mindig örömmel tér vissza.
  • Szerző: vav

Az úszó Világkupa negyedik, pekingi állomásán gyűjtheti tovább kilószámra az aranyérmeket Hosszú Katinka. A riói olimpia magyar szupersztárja utcahosszal vezeti a pénzdíjas sorozat pontversenyét.

Nem csoda, hogy a 2008-as olimpia uszodájában, a Vízkockában megrendezett megnyitón az Iron Lady volt a főszereplő. Pedig a 22 országból érkezett 110 úszó között hemzsegnek a világklasszisok.

A világ legjobb úszónője a kínaiak nagy örömére elmondta: fővárosuk és az olimpiai uszoda különleges helyet foglal el a szívében.

„Peking nagyon fontos szerepet játszik a pályafutásomban. Először akkor jártam itt, amikor az első olimpiámon szerepeltem kétezer-nyolcban. Akkor még csak tizenkilenc éves voltam.

A londoni olimpia után aztán visszajöttem Pekingbe, és akkor vettem föl a becenevem – az Iron Ladyt.

Most újra visszatértem a Vízkockába, immár háromszoros olimpiai bajnokként. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és megint versenyezhetek ezen a szimbolikus helyszínen”

- mondta Hosszú Katinka. A FINA honlapján megjelent beharangozó cikkben. A hitetlenkedő kérdésekre válaszolva elmondta: azért nem pihen az olimpia után, mert úgyis azt csinálja, amit szeret. Úszik és versenyez.

És ezeket olvastad már?