KIAJOBB

Olimpia után NB I. Ez a klub tarolja le az egész magyar sportot

Hat riói aranyérem, magabiztos előny a focibajnokságban, és még hol az év vége?
  • Szerző: PB

Mégis mi történik Angyalföldön? A klub az elmúlt években nem kényeztette el szurkolóit. 2012-ben például el kell viselniük, hogy a focicsapat 60 év után először kiesik az NBI-ből, de azt se volt jó látni, ahogy a vízilabdacsapatot a korábbi dominancia után mostanában maximum a középmezőnyben lehet megtalálni.

Akkor kezdtek egyre többet beszélni a klubról, amikor a riói olimpián kis túlzással csak azok szereztek aranyérmet, akik az angyalföldi klub tagjai voltak. Először Szász Emese győzött, majd beindult Hosszú Katinka (3 aranyat is hozott a Vasasnak), és Szilágyi Áron is győzött.

Pedig már azelőtt elindult a csoda, azaz a tavalyi szezon végén még a kiesés ellen küzdő focicsapata elkezdte sorra nyerni a meccseket. Többek között legyőzte az MTK-t, a Videotont és a Ferencvárost is.

Az olimpikonok parádés teljesítménye után sem lankadt a csapat, sőt, jelenleg is vezeti a bajnokságot, és elég jól is keres ezzel. De Rióban sem szakadt meg a sorozat, az egyetlen aranyérmes paralimpikonunk, Tóth Tamás is a Vasas úszója.

Szász Emesén és Hosszú Katinkán kívül is vannak szép női teljesítmények. A Vasas Óbuda röplabdacsapata eddig két mérkőzést is megnyert a Közép-európai Ligában (az utóbbi három szezonban pedig egyaránt ezüstérmes volt), a kosarasok pedig a második helyen állnak az NBI A-csoportjában.

Hogy meddig tart ki lendület, nem tudni, de a Vasas jelenleg négy pont előnnyel vezeti a labdarúgó NBI-et, hosszú idő után játékos(okat) ad a válogatottba, az olimpiai aranyakat pedig nem veheti el senki.

És ezeket olvastad már?