KIAJOBB

„Sosem láttam még ilyet” – Maradonáról beszélt Lothar Matthäus

Két világbajnoki döntőt játszott egymás ellen a két legenda.
  • Szerző: SK

Az olasz bajnokságban és a válogatottban is ádáz ellenfele volt Lothar Matthäus a szerdán elhunyt Diego Maradonának. Kőkemény Internazionale-Napoli rangadókat játszottak, de a két igazi összecsapás az 1986-os és az 1990-es világbajnoki döntő volt. Előzőt Argentína, a másodikat az NSZK nyerte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Franz Beckenbauer szövetségi kapitány engem külön felkért, hogy tapadjak Maradonára. Alig tudtam vele mit kezdeni – emlékezett vissza Matthäus, aki ellenfélként is rajongott az argentinért. – Sohasem láttam világbajnokságon valakit annyira dominálni, mint 1986-ban Diegót. Ő volt a legnagyobb zseni, a vérében volt minden.”

1986-ban Maradona nyert Matthäus ellen
Fotó: AFP

Matthäus megemlítette, hogy egyszer játszottak egy csapatban, mégpedig a világválogatottban a francia Michel Platini búcsúmeccsén.

Maradona egyébként az első szóra elfogadta a meghívást Lothar Matthäus müncheni búcsúmeccsére. 2000-ben az akkor már 40 éves, pocakos legenda egyáltalán nem vallott szégyent, sőt, még mindig varázsolt pályán.

Ellenfelek és barátok egyszerre
Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Nagyon sokat jelentett nekem, hogy ott van Münchenben életem utolsó meccsén. Ő is elhívott a saját búcsútalálkozóra. Ez mindent elmond a viszonyunkról, tiszteltük egymást akkor is, ha életünk legfontosabb meccsét a másik ellen is nyertük meg” – utalt a világbajnoki döntőkre Matthäus.

És ezeket olvastad már?