KIAJOBB

Súlyos döntés, havi egymilliót spórol Hosszú Katinka

Az úszónő komoly összegről mond le, mivel a kiemelt edzői fizetést sportoló nem kaphatja meg.
  • Szerző: SK

„Árpiról az együtt töltött idő alatt számomra kiderült, hogy nem tud felnőni a feladathoz. Több figyelmet vártam tőle szakmailag és emberileg is, ezért nincs visszaút. Az olimpiai felkészülés hajrájában nem vállalhatom fel még egyszer azt a terhet, hogy valakit a hátamon vigyek” – írta Hosszú Katinka közleményében, melyben kijelentette, az olimpiára egyedül készül fel, hivatalos vezetőedzője nem lesz.
Katinka döntése egyben bátor és kockázatos, hiszen így önmagán kívül senki nem fogja motiválni akkor a hajnali ébredéseknél, a többórás edzések során a monoton úszás során.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Sós Csaba szövetségi kapitány is ettől tart elsősorban.
„Meglepett a kockázatos döntés, de hozzá kell tenni, Katinka már bizonyított számtalan esetben, a szövetség pedig most is mögötte van, ha segítség kell” – nyilatkozta a szakvezető, akinek szavait osztotta Wladár Sándor elnök is, aki már hónapokkal ezelőtt szerződtetett két szakembert Katinka mellé, olyanokat, akiket az úszónő kért.

Hosszú Katinka

Hosszú a döntésével nem mellesleg havi egymillió forintot spórol a szervezetnek, mivel jelenleg nincs senki mellette, akit megillet az olimpiai bajnokok után járó kiemelt edzői fizetés. Ezt a bért ugyanis csak okleveles, hivatásos edzők kaphatják, Hosszú pedig hiába készíti fel saját magát, sportoló nem veheti fel a pénzt.
A több forrása is megerősítette, Katinka valóban egyedül fog dolgozni. Így szerelme, Gelencsér Máté édesapja, Gelencsér András úszó sem segíti az olimpiai felkészítésben. Jövő héten, a glasgow-i rövidpályás Eb-n már láthatjuk, milyen eredményt ér el így az úszónő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?