KIAJOBB

Szalai Ádámtól foci és csoda kell a Bayern München ellen

Marco Rossi imádja a csapatkapitányát, de sajnos vele sem kivételezhet.
  • Szerző: SK

Csak két kupameccsen kapott szerepet az őszi idényben Szalai Ádám a Mainz focicsapatában. Ez annyira kevés, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány is üzent a csatárnak. Hiába tüzeli fel igazi vezérként rendre a nemzeti csapat tagjait, neki sem lehet bérelt helye a nyári Európa-bajnokságon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Szalai olyan vezéregyéniség, amilyen nincs még egy a válogatottban. Mi már beszéltünk erről, fontos lenne új csapatot találnia, ahol számítanak rá. Bármennyire is bízom benne, nem hívhatom meg a válogatottba, ha nem játszik, ha nincs megfelelő fizikai állapotban” – mondta az olasz szakember a Kossuth Rádiónak az olasz szakember.

Fotó: Nemzeti Sport

A csatár novemberben maga is elismerte, nem normális, hogy nem játszik tétmeccset a klubjában, éppen ezért köszöni a kapitánynak és a társaknak a bizalmat.
Szalainak most két lehetősége van: megharcol a helyéért, vagy valóban elmegy.

Edző sincs még Mainzban

A Bundesligában 13 meccsből csak egyet megnyerő Mainz jelenleg öt pontra áll a bennmaradást jelentő 15. helytől. Ősszel már két edzőt is kirúgtak, az új trénerre egyelőre várni kell. Ami pozitívumot jelenthet, hogy a decemberi változásokkal olyan személyek kerültek felelős pozícióba, akik jól ismerik Szalait. Christian Heidel az igazgatóságban dolgozhat stratégiai, kommunikációs és sportigazgatói szerepkörben, ő már 10 éve is dolgozott Szalaival. Martin Schmidt sportigazgató pedig a második csapat edzője volt a csatár legelső mainzi időszakában. A 33 éves játékost ismerve biztosan nem adja fel könnyen a harcot, s küzdeni fog a helyéért Mainzban. A bajnokság már vasárnap folytatódik, a csapatra lehetetlennek tűnő feladat vár a Bayern München otthonában.

Fotó: mainz05.de

Másodosztály, vagy külföld?

Az már most kijelenthető, hogy Szalai Ádám nem topcsapatból fogja kiharcolni helyét az Eb-re. A csatár nemrég töltötte be a 33. életévét, novemberben meg is műtötték, ezért kizárt, hogy a nagy csapatok most rá vadásznának. Immár 11. éve a német élvonalban szerepel, kérdés, hogy ha a kiesőjelölt Mainzba nem fér be, akkor látnak-e benne fantáziát máshol. Megoldás lehetne a német másodosztály, vagy egy esetleges országváltás. Arra szinte semmi esély nincs, hogy Szalai tavaszra hazatérjen az NB I-be. A játékos értéke a Transfermarkt szerint jelenleg 750 ezer euró (265 millió forint).

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?