KIAJOBB

Remek hírt kapott Szoboszlai Dominik

Nagy változások lehetnek nyáron az RB Leipzig német Bundesliga-csapatánál. Szoboszlai Dominik számára sem érdektelen hírek jelentek meg.
  • Szerző: Ripost

Német sajtóértesülések szerint nyáron Julian Nagelsmann válthatja a leköszönő Hansi Flicket a Bayern München labdarúgócsapatának kispadján. A még csak 33 éves, de 2016 óta Bundesliga-edzőként dolgozó „Mini-Mourinho” elvileg 2023-ig az RB Leipzig trénere, de a sztárklub akár milliárdokat (15-20 millió eurós tételről pletykálnak) is fizethet érte a lipcseiek kárpótlásaként. Ha a sokra hivatott szakember tényleg távozik, a csapat három magyar légiósa közül különösen a sérülésből lábadozó Szoboszlai Dominik számára lehet előny az edzőváltás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Korábbi salzburgi edzője a favorit a lipcsei edzőváltás esetén
Fotó: Twitter

Nagelsmann utódlására ugyanis az a Jesse Marsch a legesélyesebb, aki az osztrák testvérklubnál, a Red Bull Salzburgnál dolgozik. Szoboszlai tavaly az ő irányításával játszott bombaformában, hogy válogathatott a legnagyobb német, angol, spanyol, olasz és francia klubok ajánlatai között.

Az RB Live emlékeztet: a németül remekül beszélő amerikai eddig a Red Bull-birodalom klubjaiban edzősködött. A New York Red Bulls után egy évig Ralf Rangnick pályaedzőjeként dolgozott Lipcsében, mielőtt Salzburgban kezdte volna gyűjteni a trófeákat.

„Szerintem Julian szuper munkát végez, és szerintem semmi sem indokolja, hogy a Lipcse új edzőt keressen. De ha megkapnám ezt a lehetőséget, számomra természetesen csodálatos ötlet lenne”

- mondta nemrég egy tévéműsorban Marsch.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?