KIAJOBB

Olaszországból jött a hír, ezen bukott el Szoboszlai szenzációs terve

Egyetlen lépésre volt a sztárklubtól. Marco Rossi jobbkeze árulta el, min múlt néhány hónapja, hogy Szoboszlai Milan-játékos legyen.
  • Szerző: Ripost

A jelek szerint nem üres pletykáról volt szó, amikor tavaly ősszel és télen hónapokig úgy tűnt, Szoboszlai Dominik jó eséllyel az AC Milan focistája lehet. Erről most az a Giovanni Costantino árult el részleteket hazájában, aki Marco Rossi szövetségi kapitány egyik másodedzője és videoelemzője a magyar válogatottnál. Szoboszlai Milan-lehetőségéről elmondta: egyetlen banánhéjon csúszott el a dolog.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai nagyon közel volt ahhoz, hogy Salzburgból az AC Milanhoz igazoljon

Szoboszlai nagyon közel volt ahhoz, hogy télen Salzburgból az AC Milanhoz igazoljon
Fotó: redbullsalzburg.at

A magyar futball nagy tehetsége végül decemberben a Salzburg német „testvércsapatához”, az RB Leipzighez igazolt. Pedig korábban úgy festett, nagyon közel áll ahhoz, hogy a 18-szoros olasz bajnok, 7-szeres (BEK- és) BL-győztes klubnál kössön ki.

„Igen, elárulta nekem, hogy lett volna lehetősége a Milanba igazolnia. Aztán más utat választott. Jó barátok vagyunk Dominikkal, kérdezett is engem az olasz bajnokságról. Más klubjaink is érdeklődtek iránta, de azt nem mondom meg, hogy melyek voltak azok. A Milanhoz nagyon közel volt, de aztán megváltozott a helyzet az edző kilétét tekintve: akinek érkeznie kellett volna, végül nem jött. Nagyon hosszas tárgyalásokat folytatott (Szoboszlai a klubbal), de Ralf Rangnick távolmaradása végül mindent megváltoztatott”

- idézte a Pianeta Milan Costantinót, aki azt is hozzátette: szerinte Szoboszlai és a menedzsere (Esterházy Mátyás – a szerző) jól döntöttek, amikor a salzburgihoz hasonló német klub és a Bundesliga mellett döntöttek. Szerinte focistánknak az olasz élvonalban taktikailag több nehézséggel kellett volna megküzdenie.

Azóta Szoboszlai a sérüléséből lábadozva azért dolgozik, hogy végre bemutatkozhasson az RB Leipzig csapatában, Rangnick pedig a Schalke kikosarazása után a német szövetségi kapitányi poszt várományosa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?