KIAJOBB

Szomorú tény, nem bíznak Dárdaiban a németek

Még el sem kezdődött a szezon, már most veszélyben van a magyar szakember állása. Elképzelhető, hogy az elsők közt távozik.
  • Szerző: acf

A Bundesliga 2016/17-es szezonja még el sem kezdődött, de Németországban már megindultak a találgatások arról, hogy melyik élvonalbeli edzőt rúgják ki először.

A listán "előkelő" helyet foglal el a Hertha Berlin szakembere, Dárdai Pál. Az egyik tekintélyes fogadóiroda szerint a magyar edzőnek a második legnagyobb esélye arra, hogy elsőként felállítsák a kispadról.

A döntés érthető, mert bár ugyan Dárdai két éve benntartotta a fővárosi csapatot az élvonalban, sőt remek őszt produkált 2015-ben, de azóta elmaradnak az eredmények. 2016-ban csak négy bajnokit nyert a Berlin, és végül visszacsúsztak a hetedik helyre.

Idén sem indult fényesen a szezon Dárdaiék számára, kiestek az Európa-ligából, és csak tizenegyesekkel jutottak tovább a Német Kupa első fordulójában. Egy szakember van a Bundesligában, akit nagyobb eséllyel menesztenek, Viktor Skripnik a Werder edzőjeként 7-0 arányú vereséggel nyitotta az évet.

Dárdai Pál csapata a Bundesligában vasárnap 15:30-kor mutatkozik be, ellenfelük a Freiburg lesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?