KIAJOBB

Thomas Doll: Szerencse is kell a bajnoki címhez

Hétpontos hátrányban harcol a Ferencváros focicsapata a bajnoki címért. Thomas Doll vezetőedző elismeri, nem csak saját kezükben van a sorsuk. A harcot azonban nem adják fel.
  • Szerző: PB

Szombaton a Diósgyőrrel találkozik a csapat. Hisz még a bajnoki címben?

Már nem a saját kezünkben van a döntés, szerencse is kell a bajnoki címhez. De nem adjuk fel, becsületesen végigharcoljuk a szezont. Az első helyen túl az európai kupaszereplés is fontos számunkra, úgy tűnik, jelenleg a Magyar Kupából könnyebb lesz Európába jutni.

Ha már Magyar Kupa. Mit szól a Budafok meneteléséhez? A Fradi lesz a végállomás?

A csapat szereplése bizonyítja, a kupában minden lehetséges, pont ezért mindegy, hogy az előzetesen leggyengébbnek tartott ellenfelet kaptuk. Az összes játékos mindent el fog követni a siker érdekében, hisz számukra ez egy hatalmas lehetőség, hogy megmutassák magukat.

 

Akárcsak a Ferencváros játékosainak a magyar válogatott… Hogyan sikerült az ezzel kapcsolatos telefonbeszélgetés Bernd Storckkal?

Egy nagyon fontos és gyümölcsöző beszélgetést folytattunk a szövetségi kapitánnyal, örülök, hogy sor került erre! A beszélgetés eleje természetesen felfokozott hangulatban zajlott, tele volt érzelmekkel, ahogy maga a futball is. Nem kell, hogy mindenben egy véleményen legyünk, de a nap végére meg kell találnunk a közös megoldást. Ugyanígy beszélnünk kell például a 19 éven aluli játékosok kötelező szerepeltetéséről is.

 

Kifejtené ezt bővebben?

Az a játékos játsszon, aki jobb! Ne azért szerepeltessünk valakit, mert tizenkilenc éven aluli. Külföldön mindig a jobb játszik, ha egy 17 éves fiú vagy egy idegenlégiós jobb a posztján játszó felnőtt hazai játékosnál, akkor játsszon!

Mit javasol, az MLSZ hogyan tudná elősegíteni a fiatal labdarúgó fejlődését?

A játékosnak magának kell bebizonyítania, hogy jobb másoknál! Ne ajándék legyen a játék, hanem elismerés. Mi van, ha szerepeltetek egy játékost, de nem annyira jó, és az idény végén távozik. Kinek jó ez? A játékost is becsapjuk.

 

Azért vannak részsikerek... Mit szól az U17-es magyar válogatott Eb-kvalifikációjához?

Ez egy szép dolog, gratulálok nekik, de ne feledjük, hogy 16-17 éves fiatalokról van szó, ez jelenleg csak egy pillanatfelvétel. Az igazi kérdés, 19-20 éves korában hogyan tud tovább fejlődni.

Akár nyernek szombaton, akár nem, vasárnap ünnepnap lesz, hisz 51 éves lesz. Milyen ünneplést tervez?

Az ötvenediket tavaly alaposan megültük, de most szerintem csak kis körben ünnepelünk. A legszebb ajándék az lenne, ha a csapat legyőzné a Diósgyőrt!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?