KIAJOBB

Tündéri fotó az olimpia új magyar hőséről, így indult a pöttöm Vas Kata Blanka karrierje

Elszánt tekintete alapján nem is vezethetett máshová az útja, mint az olimpiára. Bravúros teljesítménnyel lett utolsóból a negyedik.
  • Szerző: Ripost

Szenzációs bravúrt hajtott végre az olimpián Vas Kata Blanka. Az ötkarikás játékokon újonc, 19 éves magyar bringás az utolsó, 38. helyről indulva negyedikként végzett a hegyikerékpárosok női versenyében. A terepkerékpáros tapasztalata miatt számára kedvező, esőtől ázott, sáros pályán csak a három svájci dobogós előzte meg – legyőzte viszont többek között a szám világbajnokát és riói győztesét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szenzációs sikert ért el Blanka

Szenzációs sikert ért el Blanka
Fotó: Getty Images

Saját bevallása szerint csak öt éve kezdett igazán komolyan versenyezni, és még három esztendeje sem hit abban, hogy eljuthat az olimpiára. Pedig ez volt a gyerekkori álma, mióta csak a családjával nézte a tévéközvetítéseket az ötkarikás játékokról. Most azt is óriási sikerként élte meg, hogy egyáltalán kvalifikált Tokióra, hát még a bravúros negyedik helyezést.

Blanka az édesapjától örökölte a hegyikerékpározás szeretetét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Blanka Kata Vas (@blanka_vas) által megosztott bejegyzés

„Édesapám hegyikerékpáros volt. Rengeteget bicikliztünk vele. Egyszer Olaszországban nyaraltunk, ahol éppen egy versenyt rendeztek, én pedig szerettem volna elindulni azon. Egy borzalmas állapotú bringával rajtoltam, utolsóként értem célba, bár én egy darabig azt hittem, hogy nyertem, de aztán édesanyám mondta, hogy én lettem a legutolsó”

- idézte pár nappal az olimpiai verseny előtt a velo.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?