SPORT

Kitették a csapatból a magyar bajnoknőt, ez volt az oka

Mától Szegeden rendezik a kajak-kenu világbajnokságot, komoly változás van a sikercsapatunkban.
  • Szerző: sk

Mától vasárnapig Szegeden rendezik a kajak-kenu világbajnokságot, mely már a rajt előtt rekordot döntött.
A viadalra 101 ország csaknem 1100 versenyzője, köztük 56 magyar nevezett. A több mint száz résztvevő nemzet és a négy számjegyű versenyzői létszám rekord a viadal történetében.

Kajakozó a felújított szegedi Nemzeti Evezõs és Kajak-Kenu Olimpia Központban az átadás napján, 2019. augusztus 15-én. A Maty-éri versenypályán augusztus 21-én kezdõdik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.MTI/Rosta Tibor

A jövő évi tokiói olimpia indulási jogainak hetven százaléka Szegeden kel el, s a magyar szakvezetés többször is hangsúlyozta, hogy ennek megfelelően most a kvóták az érmeknél is fontosabbak. Ezzel együtt 8-10 dobogós helyezés és három-négy arany megszerzését reálisnak tartják a vezetők.
Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint a csapatban kellő potenciál van ahhoz, hogy a kajakosoknál a hat férfi és hat női, a kenusoknál pedig a három plusz három kvótát megszerezze, s ennek érdekében „komoly stratégiai döntéseket” hoztak. Az egyik az volt, hogy az ötszörös olimpiai bajnok kajakos, Kozák Danuta, valamint világbajnok párostársa, Kárász Anna nem ült be a négyesbe, mivel egy versenyző csak egy indulási jogot gyűjthet az országának. Kozák így 500 méter egyesben és párosban indul majd harcba a címvédésért, míg a szintén címvédő kvartettben Medveczky Erika lesz a vezérevezős.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?