OLDALVONAL

Koronavírus: elhalasztják a budapesti csúcseseményt

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) elhalasztja a budapesti Európa-bajnokságot.
címkék:
  • Szerző: ST

Európában a koronavírus miatt kialakult helyzetre, az utazási szankciókra, valamint az európai országok által bevezetett más intézkedésekre tekintettel a LEN Büró arra a döntésre jutott, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot, a LEN Kongresszust és a Masters Európa-bajnokságot elhalasztja. Az említett eseményeket várhatóan augusztusban rendeznék meg, a dátumot azonban csak május végén vagy június elején véglegesítené a LEN – írja a MÚSZ közleménye.

Fotó: MTI

Paolo Barelli, a LEN elnöke egyetértett az Európa-bajnokság Szervező Bizottságának azon javaslatával, hogy a koronavírus-járvány miatt a versenyt az eredeti időpontnál (május 11-24.) később rendezzék meg. Ezek után a LEN Büró – elektronikus szavazással – az események elhalasztása mellett döntött.
„A legfontosabb partnerekkel történő egyeztetés után egy alternatív dátumot jelöltünk ki, ez alapján az Eb tervezett új időpontja augusztus 17-30. Jelen helyzetben igen nehéz előre tervezni, ezért a magyar szervező bizottsággal abban állapodtunk meg, hogy az esemény időpontját május végén vagy június elején véglegesítjük„
- mondta el a LEN elnöke.

Barelli hozzátette, ha a helyzet nem javul Európában az elkövetkezendő hónapokban, úgy a LEN fontolóra veszi az Eb 2021-re történő halasztását.
„A prioritás az, hogy a sportolók egészségét megvédjük, illetve a legjobb körülményeket biztosítsuk a versenyzéshez tökéletesen biztonságos környezetben. Az Európa-bajnokság a sportágaink igazi ünnepe, amelyhez a magyar szervezők rendre kitűnő körülményeket garantálnak” – folytatta a LEN elnöke.

Dr. Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára hangsúlyozta, az Európa-bajnokság akkor rajtolhat el, ha a kontinensen megoldódnak a járvánnyal kapcsolatos problémák.
„Az Európa-bajnokság mindig is egy kivételes verseny volt, a szezon fénypontja. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy újabb csodálatos kontinensviadalnak adjunk otthont Budapesten, amely az Európa-bajnokság szülővárosa. Az 1926-os első Eb óta minden egyes LEN esemény hatalmas siker volt fővárosunkban, most is ugyanezt szeretnénk átélni – épp ezért kell türelmesen megvárni, hogy minden adott legyen a tökéletes rendezéshez.”

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?