SPORT

Koronavírus: megszólalt a magyar úszónő, döntött a jövőjéről

Olasz Anna sokáig gondolkodott a visszavonuláson. Most kimondta a végleges választ.
címkék:
  • Szerző: sk

Társaival együtt Balatonfűzfőn készül Olasz Anna nyíltvízi úszó, aki úgy tervezi, hogy a tokiói olimpia után befejezi a pályafutását. A játékok halasztásával a sportolói karrierjének a vége 2021-re tolódott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Először az országos bajnokság maradt el, majd nemzetközi versenyek is, végül elhalasztották az olimpiát, így volt idő erre lelkileg felkészülni” – mondta szerdán a Kossuth Rádiónak a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes versenyző. „Én azóta is próbálom pozitívan nézni a történéseket, bár jó lett volna, ha már a válogatóverseny után történik a halasztás, könnyebb lett volna a következő egy évbe úgy belevágni, hogy már tudom, résztvevő vagyok.”

Fotó: MTI

Olaz Anna elmondta, úgy tervezte, hogy az ötkarikás játékokat követően a szezont még végigcsinálja, de utána abbahagyja az úszást, így most a pályafutása vége egy évvel eltolódott.
„Ezt is úgy fogom fel, hogy kaptam még egy évet az úszásban. Ezzel együtt hamarosan 27 éves leszek, s bár továbbra is szeretek úszni, elkezdtem már tervezni a jövőmet” – fogalmazott a sportoló, aki lemaradt a londoni olimpiáról, majd úgy tűnt, Rióban sem lehet ott, végül aztán 2016-ban indulhatott, most pedig még ugyancsak nincs indulási joga.
„Én ennek ellenére minden nap úgy készülök, hogy ott leszek Tokióban, a koronavírus-járvány sem fog ettől a célomtól eltántorítani” – jelentette ki.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?