OLDALVONAL

Különleges kezelés, géppel sétálhat Drávucz Rita kislánya

Szűk két hét alatt gyűlt össze a több, mint ötmillió forint Drávucz Rita kislányának a gyógykezelésére. Az egykori világ- és Európa-bajnok vízilabdázó gyermeke egy, a mozgását korlátozó, genetikai rendellenességgel született.
  • Szerző: GG

A három olimpián játszó világ és Európa-bajnok Drávucz Rita kislányánál, Flóránál 2015-ben diagnosztizálták a Charcot-Marie-Tooth betegséget (az idegrendszer betegsége), amely miatt az izomzata nem tudott az ép gyerekekéhez hasonlóan felépülni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hétéves Flóra emiatt kerekesszékkel közlekedik, az iskolát is így kezdte el. A klasszis pólós kislányának a gyógykezelésére gyűjtést szervezett az Együtt a Kisangyalokért alapítvány, szűk két hét alatt pedig túlszárnyalta az eredetileg kitűzött 5.280.000 forintot a támogatók odaadó segítségével.

„Mellénk állt az E-jogsegéd kft is, az elektronikus kommunikáció élén járó innovatív magyar cég, aki idén ünnepelte volna tízéves évfordulóját, az erre fordított összeget pedig Flóra hároméves robotterápiás kezelésének támogatására ajánlotta fel, függetlenül attól, hogy mennyi összeg gyűlik össze. A cég vezetőivel Flóra születése óta ismerjük egymást, de a mai rohanó világban sajnos nem tartottuk a kapcsolatot”
– mondta el a nak Drávucz Rita.

Az összegyűlt összegből Flóra több, mint 6 éven át tartó, robotterápiás kezelést kaphat, valamint lehetőség nyílik segédeszközök beszerzésére is.

„Egy darab robotterápiás készülék van Magyarországon, ami gyakorlatilag egy futópadra helyezi felülről Flórát, be lehet állítani, hogy mekkora súlyt vegyen le róla, illetve mekkora terhelés legyen rajta a saját súlyából, és több helyen rácsatolják a lábára a berendezést. A teljes normál járásképet tudja szimulálni az eszköz, és megtanítani neki ezt”
– mondta el Drávucz Rita, aki nem gondolta volna, hogy ilyen hamar összegyűlik a kezeléshez szükséges összeg, és ezúton is köszöni mindenkinek a támogatást, a fejleményekről pedig a közösségi oldalon számol majd be.

Ennek a betegségnek jelenleg még nincs gyógymódja, de a terápia sokat javíthatnak Flóra állapotán. A jelenlegi tervek szerint negyedévente, három hetes intenzív kezelést kapna Drávucz Rita kislánya.

„Flóra pozitívan áll hozzá, nagyon várja a kezelést. Ezek során képes lesz majd egy órán keresztül, egy kilométert sétálni. Azt szeretném, hogy lakáson belül biztonsággal közlekedjen járva, ne rogyjon össze a lába, apróbb távokat önállóan megtehessen, akár két bottal is”
– beszélt várakozásairól az egykori vízilabdázó.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?