TÜZELŐÁLLÁS

Lemondtak Dzsudzsákról, új csapatot kereshet a magyar légiós

Nem hosszabbítja meg idegenlégiósai, köztük Dzsudzsák Balázs lejáró szerződését az al-Ain.
  • Szerző: Ripost

Dzsudzsák Balázst is érintő új információt közölt az Egyesült Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságával foglalkozó Top360 című oldal. A szerző a Twitteren azt írta, az al-Ain csapata nem hosszabbítja meg idegenlégiósai szerződését, júliusban valamennyien új csapatot kereshetnek maguknak. Köztük van Dzsudzsák Balázs is, akinek június 30-án lejár a szerződése az Abu-Dzabiban székelő egyesülettel. Habár a magyar válogatott csapatkapitányának kontraktusa kétéves opciót tartalmaz, úgy fest, klubja nem él a lehetőséggel, elengedi őt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Dzsudzsák februárban került a klubhoz, és legutóbb március 14-én lépett pályára a bajnokságban. Összesen négy bajnoki meccsen jutott szóhoz, egy gólt szerzett, és egy gólpasszt adott. Az al-Ain 19 fordulót követően a második helyen áll, hat ponttal szorul az éllovas al-Ahli mögé. Habár a folytatás pontos időpontját még nem jelentették be, a Khaleej Times lap szerint csak augusztusban indul újra az ottani bajnokság.

A magyar válogatott játékosa május hatodika óta Magyarországon tartózkodik. A hazai csapatok közül egyelőre csak a Ferencváros jelezte, hogy biztosan nem érdeklődik iránta, nem fog tárgyalni Dzsudzsákkal. A 33 éves játékos 2016 óta az Egyesült Arab Emírségekben szerepel, az al-Vahda és az al-Ittihad után az al-Ainhez szerződött. Egy hete arról lehetett olvasni, hogy további három, ottani élvonalbeli klub érdeklődik iránta, vagyis minden bizonnyal az arab országban marad.

„Június elején visszatérek Dubaiba, ott is két hétre be kell zárkóznom a négy fal közé. Az edzések június végén kezdődnek” – válaszolta Dzsudzsák az nso.hu-nak a jövőjét firtató kérdésre.

Öt hónapos kihagyás várhat Dzsudzsákra

Ha az Egyesült Arab Emírségek bajnoksága valóban csak augusztusban folytatódik, és Dzsudzsák Balázs ismét egy ottani klub ajánlatát fogadja el, akkor hosszú kihagyás vár a játékosra. A magyar légiós legutóbb márciusban szerepelt mérkőzésen, vagyis öt hónapot várhat az újabb fellépésére. Ez a magyar válogatott szempontjából sem lenne szerencsés, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány alapemberként számol a rutinos játékossal.

 

És ezeket olvastad már?