TÜZELŐÁLLÁS

Eldőlt, hol játszik a magyar válogatott az Eb-n

Eddig kérdéses volt, hogy Budapest mellett hol lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokságon.
  • Szerző: Ripost

Miután a bajor tartományi kormány hozzájárult, így minden bizonnyal nézők előtt rendezhetik meg a müncheni meccseket a nyári Eb-n – írta a német szövetség hivatalos honlapja. München és Dublin a hétvégéig kapott haladékot az UEFA-tól, hogy döntsön a szurkolók esetleges beengedéséről. Tudniillik Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke korábban úgy fogalmazott, csak olyan város lehet Eb-társrendező, ahol a nézőket beengedik a stadionba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A magyar válogatott az Allianz Arénában lép fel Németország ellen

A magyar válogatott az Allianz Arénában lép fel Németország ellen
Fotó: AFP

A német forgatókönyv szerint Münchenben 14 500 nézőt engednének be a 75 ezres Allianz Arénába az Eb-meccseken. Ez a magyar válogatottat is érinti, hiszen Marco Rossi együttese június 23-án Németországgal találkozik a bajor városban. Ezzel véglegessé vált a magyar csapat programja, a müncheni fellépés előtt Franciaországgal és Portugáliával a Puskás Arénában játszik.

Időközben eldőlt, hogy Bilbao helyett Sevilla lesz a spanyolországi házigazdája a nyári labdarúgó Európa-bajnokságnak, a Dublinba tervezett mérkőzéseket pedig Szentpéterváron játsszák.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?