SPORT

Már nem titok többé: ilyen temetést szeretne Benedek Tibor családja

Bármennyire is tiszteletteljes az együttérzés, Benedek Tibor családja életük legfájdalmasabb pillanatában nem szeretnének idegenekkel osztozni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Benedek Tibor családja azt szeretné, ha szűk családi körben búcsúzhatnának el a szerettüktől. A fájdalmukat nem kívánják megosztani a nagyközönséggel, ahogy az eddigi életük során mindig, most is a kíváncsi szemek számára láthatatlanok igyekeznek maradni. Azzal azonban tisztában vannak, hogy Benedek Tibort ebben az országban mindenki szerette és tisztelte, ezért lehetőséget kell biztosítaniuk arra, hogy a rajongók, az egykori sporttársak, a fiatal vízilabdások mind-mind leróhassák a tiszteletüket a magyar vízilabdasport ikonikus alakja előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnokot saját halottjának tekinti az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) és a MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) is. A Bors információi szerint azonban a sportoló családja maga kívánja finanszírozni a temetési ceremóniát. Úgy tudni, hogy már folynak az egyeztetések azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megoldani, hogy egyszerre legyen zárt temetés és nyilvános megemlékezés is.

Epres Panni
Fotó: Bors

A végső búcsú helyszínének a jelenlegi, koronavírus miatt kialakult helyzetben, mindenképpen szabadtéri helyszínt kell választani, ráadásul olyat, ahol egyszerre sok ember elfér úgy, hogy távolságot tartsanak egymástól. A jelenlegi szabályok szerint ráadásul egyszerre 500 embernél több nem is tartózkodhatna egy helyen, de valószínűleg azzal is tisztában vannak a szervezők, hogy lehetetlen lesz visszatartani majd az embereket attól, hogy végső búcsút vegyenek a sportolótól. A hírek szerint a Margitsziget és a Komjádi uszoda előtti parkoló látszik esélyes helyszínnek. A döntés napokon belül megszületik.

A nyilvános búcsúztató után a család zárt körben kívánja utolsó útjára kísérni a 47 éves korában hosszas betegség után, múlt csütörtökön elhunyt Benedek Tibort.

A Duna Aréna uszoda
Fotó: Bors

Az EMMI javaslatára a kormány dönthet arról, hogy a Duna Aréna a jövőben Benedek Tibor nevét viselje. Napok alatt több tízezer ember csatlakozott a Nemzeti Sport múlt pénteki felhívásához, ami arról szólt, hogy Benedek Tibor sportkarrierje és emléke megérdemel annyit, hogy az ország legpatinásabb úszókomplexuma a halála után a nevét viselje.

címkék:
És ezeket olvastad már?