KIAJOBB

Marco Rossi elgondolkozhat, német játékossal erősödhet a magyar válogatott

Marcel Heister pályára lépne a magyar labdarúgó-válogatottban, amennyiben behívná Marco Rossi szövetségi kapitány. A balhátvéd rendelkezik az ehhez szükséges papírokkal.
  • Szerző: GG

A német-horvát kettős állampolgárságú Marcel Heister 2018 nyarán igazolt a Ferencvárosba, ahol „futballmagyarként” nem számít légiósnak. A balhátvédként bevethető játékos a szezon második felében több alkalommal játszott egy sorral feljebb is. Az NB I utolsó fordulója után azt nyilatkozta, hogy Marco Rossi rendelkezésére áll.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Marcel Heister (jobbra) 2018 óta erősíti a Ferencvárost
Fotó: MTI

„Megvannak a magyar papírjaim, de a válogatottságról most hallok először. Ha valaki felhív a válogatottól, nagyon boldog leszek! Természetesen játszanék magyar színekben”
– mondta el a 27 éves játékos az NSO Tv-nek.

Marco Rossi számára kapóra jöhet Heister felajánlása, hiszen hiányposztnak számít a bal oldali védő a válogatottban. Az utóbbi időszakban Korhut Mihály volt a kezdőcsapat tagja, Wales ellen a Puskás Akadémiát erősítő Nagy Zsolt kapott szerepet, de nem alkotott maradandót. Szintén játszott itt Kádár Tamás, de vele nem számol az elmúlt meccseken a szövetségi kapitány.

Marco Rossi hiányposzton vethetné be Heistert
Fotó: MTI

Heister korábban nem szerepelt sem a német, sem a horvát utánpótlás-válogatottban, így ez nem lehet akadálya, hogy pályára léphessen a nemzeti csapatban. A Vidit erősítő Loic Nego amiatt nem lehetett magyar válogatott, mivel már jóval azelőtt szerepelt a francia U-együttesben, mielőtt a honosítása felmerült volna.

Heister vélhetően a nagyszülei révén szerezhette meg a magyar papírjait, akik horvát és dunai sváb származásúak voltak. A többi pontnak nem felel meg, mivel a szülei nem magyar származásúak, és nem élt legalább öt évet megszakítás nélkül Magyarországon 18 éves kora után, valamint nem is az érintett szövetség területén született.

Marcel Heister (balra)
Fotó: MTI

A Fradi csupaszív játékosa mindenesetre nagy erősítés lehetne a válogatott védelmének, ahol a két Bundesliga-légióssal, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal együtt igazán németes sort alkothatnának.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?