SPORT

Megdöbbentő tragédia: a postán verték meg a bajnok magyar bokszolót, a kórházban meghalt

Megdöbbentő történet az egykor ünnepelt sportoló tragédiája.
  • Szerző: Ripost

A postán, sorban állás közben verték meg a kilencszeres bajnok egykori bokszolót, aki később kórházba került, majd elhunyt. Danyi Jenő életének utolsó szakaszát figyelve kiderül, rendkívül méltatlan körülmények között távozott.

„Az ellene elkövetett becstelen támadás is hozzájárult ahhoz, hogy itthagyott minket Jenő” – nyilatkozta megtörten az elhunyt ökölvívó testvére, Danyi Gyula.

Még évekkel ezelőtt két agyi infarktuson is átesett a korábbi kiváló sportoló. Ennek ellenére, ahogy korábban a szorítóban is mindig jellemző volt rá, kitartott, a végsőkig küzdött. Bár az élet alaposan meggyötörte, számtalan nehézség elé állította, rokkantnyugdíjasként is erős tudott maradni, civilben hentesként dolgozott. Rászolgált volna a megbecsülésre, hiszen sportága legjobbjai közé tartozott idehaza. A kilenc hazai bajnoki aranyérme mellett a nemzetközi porondon is bizonyított, az 1982-es renói világbajnokságon a pontszerző ötödik helyen zárt a magyar csapat legeredményesebb tagjaként. Nem meglepő, hogy sokan tartották példaképnek, s kezdtek el miatta bokszolni. Ezért is különösen megdöbbentő, ami történt vele.

„Egy szeptemberi napon sorban állt a postán, amikor odalépett hozzá egy férfi, többször megütötte, majd meg is rugdalta – elevenítette fel a közelmúlt szörnyűségét a testvér. – Kíméletlenül elbánt vele a támadója, nem ismert kegyelmet. Mentőt hívtak hozzá, bordatörést állapított meg az orvos. Hogy lehet ilyet tenni?!”

Később, más probléma miatt, a sokat betegeskedő Danyi kórházba került, az intenzív osztályon kezelték.

„Az ellene elkövetett támadás szerintünk hozzájárult ahhoz, hogy rosszabbodjon az állapota. Úgy gondoljuk, azt sem lehet kizárni, hogy mindez szerepet játszott a halálában. Feljelentést tettem a rendőrségen, remélem, hogy a hatóságok igazságot szolgáltatnak – mondta a könnyeivel küszködve a Blikknek Danyi Gyula. – Itthagyott minket Jenő, Annával, a testvéremmel nincs nyugodalmunk, nem ezt a halált érdemelte”.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a kilencszeres országos bajnok Danyi Jenőt gyászolja.

A Budapesti Honvéd legendája, a...

Közzétette: Magyar Ökölvívó Szakszövetség / Hungarian Boxing Association2020. október 19., hétfő

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?