OLDALVONAL

Megható, ezzel állít örök emléket Benedek Tibornak az utolsó csapata

Az UVSE vízilabdacsapata megváltoztatta a címerét.
  • Szerző: GG

Az UVSE vízilabdacsapatának címerébe bekerül a június 18-án elhunyt Benedek Tibor monogramja, valamint a 8-as sapkaszámát szimbolizáló végtelen jel – számolt be erről a klub.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Benedek Tibor
Fotó: Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Benedek Tibor pályafutásának utolsó állomása az UVSE volt. Előbb a klub szakmai igazgatójaként tevékenykedett 2017-től, másfél évvel később pedig vezetőedző is lett a háromszoros olimpiai bajnok klasszis.

A közlemény kitért arra, hogy a jövőben a klub szeretne Újpest Vízilabda Sportegyesületként szerepelni.

„Tartoztunk annyival magunknak, hogy ezt a levelet elküldjük.

12 éve, mikor az UTE vízilabda szakosztálya megszűnt, minket lefoglalt, hogy megteremtsük a feltételeket sportolóink számára. Ezalatt az UTE levédette az ”Újpesti Vízilabda„ védjegyet.

Előáll az a furcsa helyzet, hogy mindenki ”újpestiként„ ír, beszél rólunk, csak mi nem hívhatjuk így magunkat. Azt gondoltuk, hogy amennyiben az UTE – aki mára már a tagságát sem újította meg a Magyar Vízilabda Szövetségben – indíttatást érzett volna arra, hogy ismét vízilabda szakosztályt hozzon létre, az elmúlt 12 évben talált volna rá alkalmat.

Így az alábbi levelet elküldtük. A választ nem teszem közzé, nem lenne elegáns. Tanácsokat tartalmaz, és egy nemleges választ, ami természetesen nagyon nem lepett meg bennünket.

Így maradunk UVSE VÍZILABDA SPORTEGYESÜLET. Egyelőre.

A címerünk azért egy kicsit megváltozik. Ennyivel tartozunk Benedek Tibornak.

Aki pedig újpesti vízilabdát szeretne látni, azokat szeretettel várjuk a mérkőzéseinket”

- írja a közlemény.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?