OLDALVONAL

Megható történet, ezt tette Benedek Tibor Erdélyben

A háromszoros olimpiai bajnok pólós múlt hét csütörtökön hunyt el.
  • Szerző: GG

Benedek Tibor tavaly decemberben Erdélyben járt, hogy családfája után kutasson. Varga Péter Ákos a Borsnak mesélt el erről egy történetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Egy közös vízilabdás barátunk javasolta, hogy keressen meg, segítek felkutatni a családja székely vonalát. Itt nincsenek szomszédok, csak állatok, természet, csend. Tibor már beteg volt, itt megnyugvást kapott. Szenvedő embernek ismertem meg, harcot vívott. Ezt meglátom, három évig voltam a feleségem mellett a kórházban, eltemettem őt és a fiaimat is. Minden harc megerősít. Ilyen dolgokról beszélgettünk, de arról nem, hogy mi az ő betegsége”
– mondta el a Borsnak Varga Péter Ákos.

Ákos szerette volna bemutatni a helyieknek a pólóst, de ő egyedül akart lenni, pihenésre vágyott.

„Amit itt lehet kapni, az a megnyugvás. Az embernek szüksége van arra, hogy megpihenjen. Elment a misékre, de sehol nem ismerték fel, mert olyan sapkája volt, ami eltakarja az arcát. Advent volt, az első vasárnap, amikor megérkezett. Szépen fel volt díszítve az ünnepi asztal, ő beült az öt gyermekem mellé, és közös imádkoztunk, meggyújtottuk a gyertyát. Azt mondta sosem látott ennyi havat. Szinte itta a szavainkat, ahogy köszönünk, hogy egészséget kívánunk. Nem evett velünk, mert Ocfalván kezdődött a szentmise, oda akart érni. Az ő harca volt, el akart vonulni
- idézte fel Varga Péter Ákos.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?