KIAJOBB

Meglepetés? Elárulták, ki nyeri az Aranylabdát

A Mundo Deportivo a keddi címlapján hirdette az Aranylabda jövő heti nyertesét.
  • Szerző: RIPOST

Könnyen lehet, hogy ismét Lionel Messi kapja meg a legjobb futballistának járó Aranylabdát – írja a katalán sportlap, a Mundo Deportivo, amely a keddi címlapján a Barcelona játékosának sikerét hirdette.

Lionel Messi eddig ötször hódította el az Aranylabdát
Fotó: Getty Images

Az argentin sztár hatodik alkalommal hódítaná el a díjat, és ezzel megelőzné riválisát, a Juventus focistáját, Cristiano Ronaldót, akinek eddig ötször ítélték oda a díjat. Az Aranylabdát december 2-án hétfőn adják át Párizsban, és a Mundo Deportivo szerint Messi a Liverpoollal Bajnokok Ligáját nyerő Virgil van Dijket és Ronaldót előzi meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mundo Deportivo (@mundodeportivo) által megosztott bejegyzés,

Abból a szempontból meglepetés lenne Messi újabb sikere, hogy idén a Barcelonával csak a spanyol bajnoki címet hódította el. A nemzetközi porondon elbukott a klubjával, ráadásul az argentin válogatottal is sikertelen volt a Copa Americán. Azonban egyénileg tarolt, hiszen európai aranycipős lett, és megkapta a FIFA Év Játékosa díjat is.

Tavaly a horvát válogatottal világbajnoki ezüstérmet szerző Luka Modric nyerte az Aranylabdát, Cristiano Ronaldót és a francia Antoine Griezmannt előzte meg a szavazáson.

És ezeket olvastad már?