TÜZELŐÁLLÁS

Megszólalt Dzsudzsák Balázs, ezért maradt az araboknál

Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az al-Ain együttesénél folytatja karrierjét.
  • Szerző: Ripost

A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs megerősítette az mlsz.hu-nak, hogy az egyesült arab emírségekbeli al-Ain-ban folytatja pályafutását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dzsudzsák Balázs Fotó: Szabolcs László

Nagyon örülök, hogy az ázsiai régió egyik legjelentősebb klubjához kerültem. Nagyon boldog vagyok, hogy néhány nappal azután, hogy az eddigi klubom úgy döntött, nem számol velem a jövőben, egy olyan csapathoz igazoltam, amely egyértelműen előrelépést jelent előző csapatomhoz képest. Hihetetlen az infrastruktúrájuk, a múltjuk, a szurkolóik és jelenleg is harcban vannak a bajnoki címért, ahogy az Ázsiai Bajnokok Ligájában is érdekeltek, így jövő héten már ott is meccsünk lesz. A bajnokság és a BL kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a válogatott előtt álló komoly kihívásokra is a lehető legjobban felkészülhessek és minél jobban tudjam majd segíteni a csapatot.”

A 108-szoros magyar válogatott új csapata 2018-ban a klubvilágbajnokság ezüstérmese volt, de a mostani szezonban is bajnoki címet szeretne szerezni és az Ázsiai Bajnokok Ligájában is a lehető legtovább szeretne eljutni.

Az al-Ain eddig egyszer nyerte meg az Ázsiai Bajnokok Ligáját (2003-ban), de 2005-ben és 2016-ban is döntős volt a sorozatban. 2 éve a klubvilágbajnokságon szintén finalista volt, míg hazájában összesen 13 bajnoki címmel és 7 kupagyőzelemmel büszkélkedhet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?