SPORT

Megszólalt Wichmann Tamás fia, nem teljesült a legenda utolsó kívánsága

A súlyos betegségben szenvedő sportoló bár elfogadta sorsát, egy utolsó kívánsága még volt az élettől.
  • Szerző: sk

„Nem tudom, meddig leszek még köztetek” – így búcsúzott barátaitól Wichmann Tamás egy hónapja a Nemzeti Színházban, ahol életműdíjat kapott. Megrendítő beszédet mondott, és csak kevesen tudták, hogy az eseményre is a kórteremből érkezett. Az utolsó hónapokat már kórházban töltötte a legendás sportoló, aki 38 kemoterápiás kezelés után beismerte: ő már nem gyógyulhat meg. Utolsó napjait családja körében töltötte, halálát is fia jelentette be közösségi oldalán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook/ Kajak-kenu szövetség

A Szent László Kórházban ápolták gyakorlatilag december 27. óta, innen vittem fellépésekre, a meghívásoknak eleget téve, de az utóbbi egy hétben rohamosan romlott az állapota” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Wichmann Balázs, az elhunyt fia. „Nagyon sokat szenvedett. Az utóbbi három napban pedig teljesen leépült fizikailag, mentálisan, csak a szíve vitte előre, meg a makacssága – ahogy a sportpályafutása során mindig is. Két napja virrasztottunk az ágya mellett, de szerda késő este fél tíz után örökre lezárta a szemét.”

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Wichmann tudta, hogy sorsát nem tudja elkerülni, ettől függetlenül egy utolsó kérése volt még az élettől. Noha rengeteget szenvedett, szerette volna megnézni televízióban a tokiói olimpia kajak-kenu döntőit.
„Aztán a fene tudja, hogy megérem-e. De nem adom fel! Jönnek a fiaim, az unokáim, a barátok. Látom, hogy körülvesz a szeretet, ez örömet okoz”
mondta utolsó interjújában a legenda, akit valóban mindenki szeretett az országban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?