SPORT

Megvan a matek: ennyi éremmel zártak a magyarok a paralimpián

Igazán szép eredménnyel büszkélkedhet a magyar csapat.
  • Szerző: Ripost

Tizenhat éremmel fejezte be szereplését a magyar csapat a tokiói paralimpián, miután a korábban megszerzett tizenöthöz szombaton még egyet tett hozzá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kajakosok és kenusok délelőtti programjában Varga Katalin harmadik lett K1 200 méteren a KL2-es kategóriában. Ezzel ő az első magyar női paralimpiai érmes ebben a sportágban. Juhász Tamás (VL2) ugyancsak döntőbe jutott a kenusok között, és a nyolcadik helyen végzett, míg a legkomolyabb sérülteket felvonultató KL1-es kategóriában a kajakos Pulai Erika 11. lett.

A Magyar Paralimpiai csapat (Fotó: Markovics Gábor/Ripost)

Este az Olimpiai Stadionban Ekler Luca (T38) világcsúcstartóként 400 méteren futott. A szakadó esőben rendezett versenyben a magyar atléta ötödikként végzett úgy, hogy hárman is az érvényes rekordon belül értek célba. Ekler korábban negyedik volt 100 méteren és világcsúccsal győzött távolugrásban.
Az Aszaka Lőtéren egyik magyar sem jutott döntőbe a szabadpisztoly vegyes számban: Dávid Krisztina 525 körös teljesítménnyel 12., Gurisatti Gyula pedig 511-gyel 24. lett az alapversenyben, amelyben hatvan lövést kellett leadni 50 méterre. A nyolcas döntőhöz 532 körre lett volna szükség. A 34 fős mezőnyben a férfiak és a nők együtt versenyeztek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?