OLDALVONAL

Megvan az esély, így juthatnak ki az olimpiára a magyar kézilabdázók

Izland ellen is győzött a magyar válogatott a férfi kézilabda Eb-n. Mikler Rolandék számára reális közelségbe került az olimpiai selejtezős helyek elérése.
  • Szerző: ST

Az oroszok legyőzése és a dánok elleni döntetlen után 24-18-ra győzte le Izlandot szerdán a magyar férfi kézilabda-válogatott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mieink így a maximálisan továbbvihető két ponttal kezdik meg a középdöntőt a társházigazda Norvégia ellen. A torna előtt szinte reménytelennek tűnt, hogy ott legyen a 2020-as tokiói olimpián a válogatott, a Magyar Kézilabda Szövetség sem tűzött ki célt az Eb-re.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

„Ez az a világverseny, amelyen a legkevésbé számítottunk ilyen kimagasló eredményre. Szerintem jó lépés volt a szövetség részéről, hogy levette rólunk a terhet” – mondta el az Izland elleni bravúrt követően Balogh Zsolt, a válogatott átlövője a Sport Tv-nek.

A nemzeti csapat 2012-ben volt ott legutóbb az olimpián. Tokióban 12 csapat szerepelhet majd, Európából Dánia kvalifikált, míg Franciaország, Norvégia, Németország, Svédország, Horvátország és Spanyolország selejtezős helye biztos. Mikler Rolandékat ezeken a csapatokon kívül legfeljebb egy előzheti meg a végelszámolásnál. A középdöntős csoportunkban emiatt Norvégia és Svédország is előttünk végezhet, Szlovénia, Portugália és Izland lesz a nagy rivális.

A fehér mezes magyar csapat Izland ellen is remekelt
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A saját kezében a válogatott sorsa

Az 1-es számú csoportban pedig a horvát, spanyol, német gárdának kell szorítani, hogy előzzék meg az osztrák, cseh, fehérorosz triót – ez a papírforma szerint nem lehet gond. Jó eséllyel tehát a saját kezében van a magyar válogatott sorsa, ami az olimpiai selejtezős helyet illeti.
Igaz, a Gulyás István vezette együttes formáját látva az sem tűnik teljesen lehetetlen küldetésnek, hogy Eb-győztesként, vagy döntősként (amennyiben olyan csapat nyeri, akinek megvan a kvótája) harcolja ki Tokiót.

„Nem tudom, hol van a vége, ha ezzel a tűzzel és kitartással megyünk tovább, nem tudom, hol lesz a vége”
mondta el Balogh Zsolt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?