TÜZELŐÁLLÁS

Mészöly Kálmáné lehet a kezdőrúgás a Puskás Arénában

Megtisztelő feladatot kaphat a magyar válogatott egykori játékosa és szövetségi kapitánya a Puskás Aréna avatóján.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor illusztris vendégek végzik el a kezdőrúgást a Puskás Aréna avatóján, a Magyarország-Uruguay mérkőzésen. A 93 éves orosz Nyikita Pavlovics Szimonyan mellett a magyar válogatott egykori játékosa és szövetségi kapitánya, a 78 esztendős Mészöly Kálmán is ott lenne a pálya közepén.

Az ötlet az MLSZ vezetői, és Mészöly Kálmán családja nevéhez fűződik. A korábbi legenda fia, Mészöly Géza a nak elmondta, édesapja nagyon szeretne ott lenni a november 15-i avatón.

„Azt találtuk ki az MLSZ-szel, hogy apu együtt végezze el a kezdőrúgást Nyikita Pavlovics Szimonyannal. A kezdőkörbe sétálnának, és egymáshoz passzolnák a labdát. Apu nagyon szeretne ott lenni, hatalmas élményt jelentene számára, ha ismét telt ház előtt, a kezdőkörben állhatna a Puskás Aréna avatóján. Játékosként és szövetségi kapitányként rengeteg meccsen szerepelt a Népstadionban, ezer szállal kötődik az arénához. Azonban még nem száz százalék, hogy ott lehet a meccsen.”

Szimonyan 1953-ban pályára lépett a Honvéd-Szpartak Moszkva meccsen, amellyel a Népstadiont avatták. A Magyarország-Uruguay mérkőzést november 15-én 19 órától a Puskás Arénában játsszák.

És ezeket olvastad már?