Létrehozva: 2019.12.16.

Michelisz Norbert elárulta, ezt kevesen gondolták volna a világbajnokról

Michelisz Norbert, az idei szezon túraautó világbajnoka mindössze két óra alvás után is kiválóan állta Harsányi Levente és Szabó Győző kérdéseit a Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorában.

Az M4 Sport szakértőjeként is tevékenykedő Michelisz Norbert a vasárnapi siker utáni első élményeiről és jövőbeli terveiről is beszélt a reggeli műsorban.

Fotó: Facebook

Rengetegen keresték meg Micheliszt, miután vasárnap Malajziában a kiszámíthatatlan időjárási viszonyokat is legyőzve drámai futamokat maga mögött tudva túraautó világbajnok lett: „izgalmas és nagyon sűrű napom volt. Azóta is folyamatosan SMS-eket kapok, és sokan hívnak haverok, barátok, család” – kezdte a világbajnok.

Harsányi Levente, a Talpra magyar műsorvezetője autós társasjátékhoz hasonlította a vasárnapi versenynapot, amelyben Norbi hatost dobott: „valóban olyan volt, amiben volt néhány börtön kártya is” - tette hozzá Michelisz, aki szerint ha forgatókönyvet kellett volna írni az utolsó hétvégére, akkor nem biztos, hogy ennél jobban meg lehetett volna csinálni.

„Nagy teher került le rólunk: voltak kint szurkolóim, a feleségem Johanna, mindenki vágyott rá, hogy megvalósuljon. Jól jellemezte a nyomást, hogy felnőtt, sokat tapasztalt férfiemberek sírtak, ezt látva természetesen még édesebbnek érzem a sikert. Most nehéz megfogalmazni az érzéseimet, mert mindig ide szerettem volna eljutni. Tudom, hogy közhelyes, de valóban sok nehézség és küzdelem volt benne, viszont amikor az ember célba ér és hirtelen minden értelmet nyer, az különleges érzés. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt megtapasztalhattam” – árulta el a Petőfi Rádió hallgatóinak.

A Hyundai magyar pilótájának minkét időmérője jól sikerült, Szabó Győzőék kérdésére elmondta, hogy a pénteki időmérők után nyugodt volt egészen addig, amíg vasárnap megtapasztalta az esőt: „onnantól tudtam, hogy hatalmas lutri lesz. Nincs bajom az esővel, de ha esik, akkor essen legalább annyira, hogy fel kelljen rakni az esőgumikat. Ez a köztes állapot jelentette a legnagyobb kockázatot, mert az üldözők pont ilyen helyzetekre vártak.”

A Petőfi Rádió műsorvezetői megjegyezték, hogy egy emberként szurkolt az ország Michelisznek vasárnap, minden családban ott volt mint fogadott fiú.

„Az időjárás miatt volt egy erős gyomorgörcs az első futam előtti néhány órában, de szerencsére jól sikerült a kezdés. A következőnél sajnos benéztük a gumiválasztást. Elöl szárazgumival hátul esőgumival mentem ki, mint az első futamnál, de balszerencsémre jobban elkezdett esni és emiatt megszenvedtem, mint disznó a jégen. Ott nagy mákom volt, hogy előre tudtam jönni” – fogalmazott könnyedebben a Talpra magyarban a 35 éves autóversenyző.

Szabó Győző, a Petőfi Rádió műsorvezetője arra is rákérdezett, hogy ezekben a feszült pillanatokban vajon megjelenik-e verseny közben a szitkozódás: „persze, magamban, hiszen be vagyunk mikrofonozva, kamerázva, minden mozdulatomat, szavamat figyelik. Amikor tudtam rá figyelni, akkor igyekeztem magamban szitkozódni.”

Michelisznek a világbajnoki cím megszerzésével véget ért az idei szezon, de a műsorban azt is elárulta, hogy már megvan a következő lépés, és ha jövő hétvégén valaki azt mondaná neki, hogy futam van és kezdődik a 2020-as szezon, akkor három nappal karácsony előtt is örömmel pattanna be az autójába.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó

SPORT

Most érkezett: életét veszítette a világ egyik legjobb extrémsportolója

SPORT

Potyogtak a könnyek, mindent megtettek a magyar lányok a vb-döntőben

SPORT

Megrázó videó: villám csapott a meccsen egy focistába

SPORT

Rettenetes hír jött, balesetben halt meg a 24 éves sportoló

SPORT

Már előre fél az olimpiától az Év sportolónője

OLDALVONAL

Óriási meglepetés a magyar szurkolóknak, Szoboszlai Dominik megajándékozza a rajongóit

OLDALVONAL

Sokkoló apasági vizsgálat: vadidegen férfi gyermekeit nevelte a Real Madrid sztárja