TÜZELŐÁLLÁS

Minden álma valóra válik, csodás éve van a Fradi kapusának

A Ferencváros labdarúgócsapatának kapusa a pályán és azon kívül is maximálisan elégedett lehet, hiszen a zöld gyepen remekel, felesége pedig fiúgyermeket hozott a világra.
  • Szerző: RIPOST

Megnősült, fia született és eközben élete formájában véd Dibusz Dénes. A Ferencváros kapusa csodás időszakon megy keresztül, gyakorlatilag minden álma valóra válik. Szeptemberben feleségül vette szerelmét, az akkor nyolc hónapos terhes Petrát, aki azóta fiúgyermeket hozott a világra. A szülők Bencének keresztelték az újszülöttet. A harmonikus és boldog párkapcsolat a kapus pályán nyújtott teljesítményére is hatással van, Dénes biztos pontja az FTC-nek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dibusz a 2019/20-as idényben 21 tétmeccsen lépett pályára a Fradiban. A Bajnokok Ligája selejtezőiben és az Európa-ligában végig ő állt a kapu előtt. Az NB I-ben hat meccsen jutott szóhoz, és ezeken négy alkalommal gólt sem kapott, kétségkívül élete formájában véd. Dibusz a -nak szerényen azt mondta: sokszor szerencséje volt.

„Örülök, ha úgy látják, hogy jó formában védek – felelte Dibusz a lapunknak. – Mindennap arra törekszem, ha a csapatnak szüksége van rám a mérkőzéseken, akkor tudjak segíteni a védéseimmel. Ez nyilván sokszor szerencse függvénye is, hiszen az én teljesítményemet is akkor értékelik igazán, ha a csapat eredményesen játszik.”

A magyar válogatottra november 19-én sorsdöntő Eb-selejtező vár. Ha Dibusz így folytatja, akár a kezdőcsapatban is felmerülhet a neve a Wales elleni meccsen.

Dibusz Dénes legutóbb Montenegróban védte a válogatott kapuját
Fotó: MTI

„Természetesen minden mérkőzés előtt úgy készülök, hogy ha nekem szavaz bizalmat a kapitány, akkor jó teljesítményt tudjak nyújtani – fogalmazott Dibusz. – Egyértelműen Gulácsi Péter az első számú kapus a válogatottban, de ha úgy alakul, akkor bármikor készen kell állnom a pályára lépésre.”

Ha a magyar válogatott nyerni tud Cardiffban, akkor biztosan ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?