OLDALVONAL

Minden héten háború, Benedek Tibor beszédei legendásak voltak

Szövetségi kapitányi és másodedzői pályafutása során Benedek Tibor számos, azóta legendássá vált beszédet tartott.
  • Szerző: Ripost

Benedek Tibornak volt olyan játékosa, aki az amerikai színész, Al Pacino, 'Minden héten háború' című filmében előadott motiváló beszédéhez hasonlította a csütörtökön elhunyt korábbi pólós és tréner szavait. Az ArcKép című, Kadarkai Endrével folytatott, 2015-ös beszélgetésben Benedek elmondta, sokat készült ezekre a beszédekre:

Benedek Tibor
Fotó: MTI

„Voltak jó beszédeim, és mindig éreztem utána, hogy ez jól sikerült vagy sem, mert láttam a szemeken. Nagyon gyorsan lehet látni a visszajelzéseket, ha jól sikerül egy ilyen lelkesítő beszéd. Sokat készültem ezekre, de soha nem döntöttem el előre, hogy mit mondjak. Építettem egy vázat, szerepeltek pontok, amelyekről mindenképpen szerettem volna beszélni, aztán a többi úgy alakult. Amikor precízen előre eldöntöttem, mit fogok mondani, azok soha nem sikerültek jól.”

Benedek Tibor olykor már másodedzőként, Kemény Dénes mellett is meglepetést okozott a beszédeivel.

„A meglepetés ereje mindig fontos. A válogatott mellett másodedzőként nem tartottam magam fontosnak, és valószínűleg a játékosok sem. Ezért volt nagy hatása, hogy hirtelen mondtam valamit, amire nem számítottak. A lelkesítő beszédek után szét tudnám rombolni a szobámat, annyira magas az adrenalinom. Ez játékosként is így volt, én nagyon nyugodtnak látszottam, de amikor benn küzdeni kellett, akkor nem volt határ. Az mindig egy háború. Így éltem meg a parton is csak kevesebb aktivitással.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?