OLDALVONAL

Nehéz ellenfelek várnak a magyar fociválogatottra

A magyar labdarúgó-válogatott egy osztállyal feljebb, immár a második vonalban szerepel a Nemzetek Ligájában.
  • Szerző: RIPOST

Kedden sorsolják a csoportbeosztását a Nemzetek Ligája második kiírásának, amellyel tulajdonképpen megkezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozata is.

Marco Rossi
Fotó: mlsz.hu

A magyarok egy osztállyal feljebb, immár a második vonalban szerepelnek az NL-ben. Az átalakítás nyomán az A, B és C osztály mezőnye egyaránt 16 csapatos lett a sorozat 2020/21-es idényére, a D-ben pedig hét együttes maradt. Korábban az első két vonalban csak 12-12 nemzeti együttes, a harmadikban pedig 15 szerepelt. A felsőbb osztályok létszámemelésének következtében lépett szintet a magyar válogatott.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata az Amszterdamban kedden 18 órától sorra kerülő sorsolást a másodosztály negyedik kalapjában várja Bulgária, Izrael és Románia társaságában, utóbbiakat így nem kaphatja ellenfélül. Az elsőből az oroszokat, osztrákokat, walesieket, cseheket, a másodikból a skótokat, norvégokat, szerbeket, finneket, a harmadikból pedig a szlovákokat, törököket, íreket és északíreket kaphatja Magyarország.

A Nemzetek Ligájában a 2022-es vb 12 európai pótselejtezős helyéből kettő kel el, melyet a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a világbajnoki selejtezőből nem jutott ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen.

A négycsapatos csoportok küzdelmeit szeptemberben, októberben és novemberben egy-egy duplafordulós körben bonyolítják le.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?