TÜZELŐÁLLÁS

Nem merik eltiltani a doppingoló kínait

Szun Jang úszónak a napokban volt a meghallgatása a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon.
  • Szerző: Ripost

Egyre jobban összefog az úszótársadalom a kínaiak háromszoros olimpiai bajnoka, Szun Jang ellen. Az ázsiai ország sztárjának a napokban volt a meghallgatása a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) – írja a Bors.

Szun Jang Fotó: AFP

Szun Jang emberei tavaly kalapáccsal verték szét a levett vér- és vizeletmintákat, tettüket azzal indokolták, hogy szabálytalanul ellenőrizték a gyorsúszót. A nemzetközi szövetség elfogadta az érvelést, és végül csak megrovásban részesítette a 27 éves úszót, de a WADA nem hagyta annyiban a dolgot és a CAS-hoz fordult.

A sportág legjobbjai szerint Szun Jang nem tisztán sportol, ezért súlyos büntetést kell kapnia. Kozma Dominik szerint azonban könnyen lehet, hogy nem merik eltiltani a kínait.

„Biztos, hogy nem tiszta, hiszen korábban is doppingolt. Ha nem tiltják el örökre, az a doppingellenőrzés megcsúfolása. Ezzel azt üzenik, egyesek bármit megtehetnek. Ha egy magyar versenyző bukna meg, vele példát statuálnának, de mivel gazdasági nagyhatalomból, Kínából származik, nem merik bántani.”

És ezeket olvastad már?