OLDALVONAL

Nemzetközi csúcsrangadó az NB I-ben, légiósok dönthetnek az aranyról

Szombaton rendezik a Ferencváros-Mol Fehérvár rangadót a labdarúgó NB I-ben, amely bajnoki döntőnek is beillik. Mindkét oldalnál légiósok lehetnek a főszereplők.
  • Szerző: ST

A Ferencváros hárompontos előnnyel – két mérkőzéssel kevesebbet játszva – vezeti a tabellát a Mol Fehérvár előtt. A két együttes keretében összesen 18 különböző országból találhatóak légiósok, akik Európa számos nemzete mellett Afrikából és Dél-Amerikából érkeztek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A legtöbben Ukrajnát képviselik (3), emellett két-két francia, brazil, bosnyák és észak-macedón labdarúgó van még ott a névsorban. A többiek mind külön nációt képviselnek.

A bosnyák Armin Hodzic (balra, Mol Fehérvár) és a szlovén Miha Blazic (Ferencváros) küzd a labdáért
Fotó: MTI

Ebben a szezonban egyébként csapatonként 10 légióst lehetett nevezni, de ez a szabály a következő évben megszűnik. A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében bármennyi külföldi lehet majd a keretben a 2020/21-es évadtól. Az MLSZ-nél nem tartanak attól, hogy a korlátozás megszüntetésével elárasztják a légiósok a magyar bajnokságot.

 

„Ez a Magyar Labdarúgó-szövetség döntése, bár szerintem kellene ennek egy limitet szabni. Ezzel együtt megértem a döntés hátterét, így szeretnék elérni, hogy a top három klubcsapat sikeres legyen a nemzetközi porondon. Innen nézve talán jó döntést hoztak” – mondta el Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a Nemzeti Sportnak.

A Ferencváros brazilja, Isael (balra) csapná be Hangya Szilvesztert
Fotó: MTI

A Fradi ukrán trénere hozzátette még, hogy a magyar szurkolók elsősorban hazai játékosokat akarnak látni, neki sem tetszene, ha a Dinamo Kijev meccsein egy ukrán sem kapna szerepet.

A Fradi és a Vidi ma 19.30-től, 100. alkalommal csap össze egymással, az örökmérleg a fővárosi klubnak kedvez, 45 győzelem mellett, 28 döntetlen és 26 vereség.
A zöld-fehérek esetleges sikerükkel hat pontos előnyre tennének szert a fehérváriakkal szemben, ami döntő lehet az aranyérem szempontjából.

És ezeket olvastad már?