TÜZELŐÁLLÁS

Nincs halasztás, olimpiát akar a NOB

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes mértékben elkötelezett az ötkarikás játékok megrendezése mellett.
  • Szerző: Ripost

Miközben sorra halasztják el a nemzetközi sportversenyeket, a NOB továbbra is arra ösztönöz minden sportolót, hogy folytassa a felkészülést a nyári olimpiai játékokra. Maximálisan bíznak abban, hogy július 24-én elkezdődik az olimpia Tokióban. A sportolói helyek 57 százaléka már gazdára talált, ám miután számos kvalifikációs versenyt töröltek a járvány miatt, módosításokra lesz szükség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

A Daily Mail szerdán arról írt, hogy az elmaradt selejtezőket már aligha tudják pótolni, ezért többen kaphatnak esélyt a szereplésre. A NOB örömmel növeli a kvóták számát, hogy minél több sportoló és csapat vegyen részt a játékokon, de ehhez a szervező bizottság beleegyezése szükséges. A NOB a közleményében azt írja, továbbra is arra törekednek, hogy a lehető legtöbb kvóta versenykörülmények között találjon gazdára. Amennyiben ez nem lehetséges, különböző sportági rangsorokat, illetve az eddigi eredményeket kell figyelembe venni. Vagyis számos olyan sportoló kaphat zöld jelzést, akinek már nem volt esélye a szereplésre.

Habár a NOB optimista, egyre nő az aggodalom az olimpia megrendezését illetően. Japánban eddig 1612 megbetegedést, és 36 elhalálozást regisztráltak. Kedden például a Japán Olimpiai Bizottság alelnöke, Tasima Kozo jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A háromszoros olimpia bajnok úszónő, Hosszú Katinka a napokban szintén aggodalmának adott hangot. A Facebookon azt írta, nem tudja irányítani a felkészülése kimenetelét, nem tudja biztosra, mikor versenyezhet legközelebb. Bízunk benne, hogy a NOB optimizmusa nem túlzó, és legkésőbb Tokióban az Iron Lady is rajtkőre állhat.

És ezeket olvastad már?