SPORT

Nincs kegyelem, edzője miatt nem indulhat az Eb-n a magyar sportoló

Burján Csaba mára biztosan megbánta decemberi posztját. Most a hazai viadalt bukja miatt.
  • Szerző: sk

Drága árat fizetett Burján Csaba a Kínát sértegető posztjáért. Az olimpiai bajnok sportolónak ki kell hagynia a ma kezdődő debreceni Eb-t. Mint ismert, az olimpiai bajnok váltó sikerkovácsa, a kínai Csang Csing Lina le is mondott posztjáról, mivel nem tűrhette, hogy Burján sértegesse a hazáját. Országában büntetőeljárás alá is vonhatnák, ha tovább dolgozna a sportolóval. A szövetség jelenleg is tárgyal a folytatásról az edzőnővel, aki természetesen azért ott lesz az Eb-n.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Burján Csaba (jobbra) nagyot hibázott
MTI/Illyés Tibor

„Burján Csaba a fegyelmi eljárás megindításától kezdve nem látogathatta a válogatott edzéseit, így bár azt nem tudhatjuk, hogy a grémium végül milyen döntést hoz az ügyében, az kijelenthető, hogy az olimpiai bajnok nem indul a debreceni kontinensviadalon” jelentette ki Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya-ágazatának sportigazgatója.

Burján nélkül így teljesen más magyar csapat indul a kontinenstornán. A két Liu-testvér részvétele adott, melléjük két Amerikából honosított testvér csatlakozik. Cole és John-Henry Krueger szintén erősítést jelent a csapatnak, mely a két évvel ezelőtti olimpiai diadal óta először szerepel itthon rangos tornán.

És ezeket olvastad már?