TÜZELŐÁLLÁS

Nívós meccseket rendezünk, sportfőváros lett Budapest

Sorra jelentik be a rangos sporteseményeket, Magyarország nívós mérkőzéseket és versenyeket rendezhet a közeljövőben.
  • Szerző: Ripost

Egyre vonzóbb helyszín Budapest, sorra jelentik be a rangos nemzetközi sporteseményeket a magyar fővárosban. Magyarországon új csarnokok, stadionok épülnek, és kimagaslóan jó a járványhelyzet.

A Puskás Arénában játsszák az európai Szuperkupa-meccset Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese például ennek köszönhetően szeptember 24-én Budapesten mérkőzik meg egymással az Európai Szuperkupáért. A Puskás Arénában sorra kerülő összecsapás lesz a tervek szerint az első UEFA-rendezvény, amelyre nézők is kilátogathatnak a koronavírus-járvány után. Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupában sem.

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt is jelezte, hogy Magyarország kész helyet adni olyan selejtezőnek, amelyiknek a megrendezése a járványhelyzet miatt nem lehetséges. Így például az ír Dundalk és a szlovén NK Celje Bajnokok Ligája-selejtezőjét az újpesti Szusza Ferenc-stadionban játsszák.

Nem került le a napirendről az újabb Forma-1-es futam sem, hiszen a speciális helyzetben is jól vizsgázott a júliusi Magyar Nagydíj. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter felajánlotta, hogy amennyiben szükség lesz rá, akár még egy Forma-1-es versenyhétvége megrendezhető lesz idén a Hungaroringen..

Jövőre négy Európa-bajnoki mérkőzést is a Puskás Arénában rendeznek. A 2021-es Eb-n három csoportmeccset és egy negyeddöntőt láthatnak a nézők a magyar fővárosban.

Egyelőre távlati terv, hogy a Magyar Jégkorongszövetség érdeklődik a világ második legerősebb ligájának, az orosz bázisú KHL a vezetőinél, hogy milyen feltételekkel adhatna otthont bajnoki mérkőzésnek. Alekszej Morozov, a KHL elnöke beszélt a magyar érdeklődésről, elmondása szerint a tárgyalás szakaszában vannak. Sipos Levente, az MJSZ főtitkára elmondta, tétre menő, azaz KHL-bajnoki találkozókról egyeztetnek.

Jövőre pótolhatjuk a Giro rajtját

A 103. Giro d'Italia május 9-én Budapesten rajtolt volna és az első három szakasznak Magyarország adott volna otthont. Az olasz kerékpáros körversenyt végül a járvány hatására elhalasztották. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úgy nyilatkozott, hogy az olaszok „elméletben felajánlották” azt, hogy Magyarország 2021 májusában megrendezhetné a Giro nagy rajtját.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?