OLDALVONAL

Nőtt a bűnözés, erőszaktól féltik a fradistákat Barcelonában

A szokottnál is veszélyesebb túra várhat a Fradira Európában. A klub nyomatékosan felhívta a szurkolói figyelmét, hogy nagyon vigyázzanak Barcelonában, az Espanyol elleni meccs előtt és után. Sokan kísérik el a csapatot az első labdarúgó Európa-liga csoportmeccsre.
  • Szerző: ST

A Ferencváros 15 év után első csoportkörös nemzeti kupameccsét játssza csütörtökön, 21 órától a spanyol Espanyol otthonában. A közel 500 fradistáknak nem kell tartania a hazai szurkolóktól, de a Barcelonában egyre jobban eluralkodó bűnözéstől már annál inkább.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fradi-szurkolók a zágrábi BL-selejtező előtt

„Felhívjuk a Barcelonába utazó szurkolók figyelmét, hogy az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az erőszakos utcai rablások száma a turisták által leglátogatottabb helyeken. Az előző évek hasonló időszakához képest az elmúlt három hónapban a gyilkosságok mellett a nemi erőszak eseteinek száma is drámai növekedést mutat”
– írja a Ferencváros közleménye, amely az erőszakos rablásokra is felhívja a figyelmet.

Barcelonában idén 30 százalékkal nőtt az erőszakos rablások száma a tavalyi évhez képest. Augusztus első felében hét késszúrással végződő támadás és két gyilkosság is történt Katalónia fővárosában. Az egyik fő oknak azt tartják, hogy az elmúlt években közel 6 ezer 18 év alatti marokkói bevándorló érkezett a városba, akiknek a 18 százaléka lett bűnelkövető. A spanyol városok közül egyébként Barcelonában a legnagyobb a bűncselekmények aránya, ezer lakosra 120 jut.

Barcelona a legveszélyesebb spanyol városnak számít

Nem véletlenül figyelmeztet tehát a Fradi a honlapján. A meccs előtt majd együtt vonuló Fradi-tábornak valószínűleg nem kell tartania attól, hogy bárki beléjük kötne, de a mérkőzésre nem csoportosan érkezőknek lehet félnivalója.

„Én megyek, de ez a felhívás, ezekkel az információkkal, ami az erőszakra hívja fel a figyelmet, elrettent. Döbbenet”
– írta az egyik aggódó Fradi-szurkoló.

A Fradi szurkolói csoportja, a Green Monsters, csütörtökön 17 órára hirdet gyülekezőt a Placa d’Espanya térre, innen indulnak majd a 40.500 néző befogadására alkalmas stadionba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?