OLDALVONAL

2021 legnagyobb durranása lehet a foci-Eb

Ami nem volt még sosem, páratlan évben rendezik a világ legnagyobb sporteseményeit.
  • Szerző: SK

Idén azzal a tudattal várhatjuk a foci-Eb-t, hogy Magyarország biztosan ott lesz a viadalon – amennyiben megrendezik. A koronavírus-járvány miatt a tornát erre az évre halasztották, Európa 12 városában június 11. és július 11. között rendezik 24 csapat részvételével az eseményt. A sikeres pótselejtezők után Marco Rossi együttese a Puskás Arénában focizik Portugália és Franciaország ellen, míg Münchenben Németország lesz az ellenfél. Ami még képlékeny, hogy mennyien lehetnek a lelátón. Ebben a kérdésben márciusra várható végső döntés.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

„Az UEFA négy lehetséges forgatókönyvvel számol: amennyiben a koronavírus-járvány kezelhetővé válik, teltházas mérkőzéseket lehet rendezni, de a lehetséges lebonyolítások között ott van az 50 és 100 százalék közötti nézőszám, a budapesti Európai Szuperkupa-döntőben alkalmazott harminc százalékos beengedés, valamint legrosszabb esetben a zárt kapus kontinensviadal is” – mondta Sipos Jenő, a magyar szövetség (MLSZ) szóvivője.

A tokiói olimpiát is szinte napra pontosan akkor rendezhetik meg idén, ahogy tavaly tervezték. Japánban július 23-án lobbanhat fel a láng, és augusztus 8-ig tarthat a viadal. Ugyanakkor még az ötkarikás játékokkal kapcsolatban is sok a kérdőjel. Az már most biztos, hogy a játékok egyéves eltolása összesen mintegy 1,9 milliárd dollárjába fog kerülni a japánoknak, ebből közel egymilliárdot a pandémiával szembeni intézkedésekre fordítanak.

Tokió készen áll 2021-re
Fotó: AFP

Ennek részeként bővítik az egészségügyi infrastruktúrát, illetve újabb tesztállomásokat hoznak létre. A tokiói városvezetés és a japán kormányzat folyamatosan vizsgálja a járvány terjedésének mértékét, de továbbra is bíznak abban, hogy biztonságosan le tudják bonyolítani az ötkarikás játékokat. A várakozások szerint az olimpia idején a távolságtartás és a maszkviselés kötelező lesz, a sportolóknak pedig ajánlott lesz a versengés zárulta után a lehető legrövidebb időn belül távozniuk a japán fővárosból.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?