OLDALVONAL

3 komoly ok, ezért válthat klubot Gulácsi a nyáron

Gulácsi klubváltás előtt áll? A Bild szerint nyomós érvek szólnak amellett, hogy a magyar sztárkapus elhagyja az RB Leipzigot. Családi ok is motiválhatja.
  • Szerző: Ripost

Hónapok óta vissza-visszatérő témát ad a német sportsajtónak, hogy a Bundesliga egyik legjobb focikapusa, Gulácsi Péter nyáron elhagyja-e az RB Leipzig csapatát. A hírek alapja: válogatott légiósunk szerződése ugyan 2023 nyaráig szól Lipcsében, de egy záradék értelmében idén nyáron 13 millió euró (4,7 milliárd forint) körüli összegért kivásárolható. Tehát Gulácsi klubváltás előtt áll? Ő ezt sohasem zárta ki kategorikusan, igaz, azt is mindig hangsúlyozza, hogy családostul mennyire jól érzi magát jelenlegi állomáshelyén. A Bild szerint ugyanakkor éppen a családja miatt is dönthet az eligazolás mellett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyre több jel mutat arra: vagy szerződést hosszabbít Gulácsival a Lipcse, vagy már nyáron odébbáll

Egyre több jel mutat arra: vagy szerződést hosszabbít Gulácsival a Lipcse, vagy már nyáron odébbáll
Fotó: AFP

„Ezért kell most remegnie Gulácsiért a Lipcsének” – szól a cikk címe, amely három érvet is felsorol a „szinte nevetséges áron” mozdítható magyar kapus távozása mellett.

1. Hiányzó elismerés:

„Péter tudja, mi van számára bennünk, mi pedig tudjuk, számunkra mi van benne. Nem látom okát, hogy változtatni akarjon” – intézte el a Gulácsi-pletykákat kissé nyeglén Markus Krösche, az óriási átalakulás előtt álló lipcseiek napokban lemondott sportigazgatója. A lap szerint ezekből a szavakból nem sugárzott éppen az, hogy nagyra értékelnék a kapus évek óta kiemelkedő teljesítményét. Mintha magától értetődőnek tartanák, hogy marad.

2. Családi tervek:

Szeptember elején születhet meg Gulácsi és felesége, Diána második gyermeke, egy kislány (a kisfiuk, Dominik júniusban lesz kétéves).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Péter Gulácsi (@petergulacsi) által megosztott bejegyzés

A cikk kiemeli, hogy Gulácsi számára különösen fontos a családja, így nyáron nyilván tisztázni akarja, hogy a következő években, hosszú távon hol lesz az otthonuk. Ez jelenthet további szerződéshosszabbítást Lipcsében, de akár azt is, hogy másutt megnyugtatóbb jövőképet vázolnak neki.

3. Európai kapuskeringő

A nyári átigazolási időszakban izgalmasnak ígérkezik a kapusok helyzete. Idén feltűnően sok európai nagycsapat tervez váltani ezen a poszton, a Juventustól az AS Román át az AC Milanig, a Tottenhamtől a Dortmundig. Utóbbi Gulácsi legkitartóbb kérője, de felmerült már vele kapcsolatban a mesés fizetést ajánló Internazionale is.

Az RB Live információja szerint maga a klubvezér, Oliver Mintzlaff veszi a kezébe az egyre sürgetőbb ügyet: jelezte, hogy a következő hetekben tárgyalni akar Gulácsival a jövőről.

„Hadd ünnepeljük most a sikert! Minden más most nem táma számomra, még nagyon fontos meccseink vannak hátra ebben a szezonban”

- adott kitérő választ Gulácsi Péter, amikor a Werder Bremen elleni győztes kupaelődöntő után a jövőjéről kérdezték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?