OLDALVONAL

40 millió eurós fordulat Szoboszlai ügyében? Bankot robbantana érte a sztárklub

Az eddiginél sokkal nagyobb vételárról értesült az olasz sajtó. Ennyit számít a bomba-szabadrúgásgól?
  • Szerző: vav

Szoboszlai Dominik bő két hete azt hihette, legalább egy időre véget vetett a jövőjét illető találgatásoknak azzal, hogy bejelentette: topligás sztárklubok érdeklődése ellenére – egyelőre – marad Salzburgban. Az olasz sajtó szerint a Napoli most mégis nagy ostromot indított érte. Az ára a törököknek lőtt csodagólja miatt is megugrott: az osztrák klub már 40 millió eurót (14,3 milliárd forint) kér érte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A törökországi bombagólja is közrejátszott, hogy újra csatába indult érte a Napoli? (Fotó: MTI)

Az olasz labdarúgó-bajnokság jövő hétvégi rajtja előtt még egy nagy rohamot indított Szoboszlai leigazolásáért a Napoli. Pedig válogatott középpályásunk augusztus végén világosan kijelentette: egyelőre marad a Red Bull Salzburgnál, hiszen kötődik a klubhoz, biztosított a további fejlődési lehetősége, ráadásul a szívügyének számító Bajnokok Ligájában is újra bizonyíthat. Sőt, arra is célzott, hogy az olasz Serie A helyett a jövőben szívesebben igazolna a német Bundesligába, a spanyol La Ligába vagy az angol Premier League-be.

A Tuttosport értesülése szerint a nápolyi klubelnök, Aurelio De Laurentiis már-már le is mondott a 19 éves magyar tehetség megszerzéséről, de most a gázra lépett. Elvileg teheti, hiszen a világjárvány okozta bonyodalmak miatt a máskor augusztus végén záródó átigazolási piac október 5-éig nyitva marad. Pénze is lesz bőven erősítésre a Manchester Cityhez tartó szenegáli védő, Kalidou Koulibaly eladásából.

Szoboszlai képességeit testközelből ismerik Nápolyban: 2018 tavaszán a Napoli elleni salzburgi Európa-liga-nyolcaddöntőn (3-1) robbant be a köztudatba, sőt tavaly ősszel a San Paolo-stadionban is játszott az 1-1-es Bajnokok Ligája-csoportmeccsen.

Az olasz sportlap úgy tudja, a Salzburg jelentősen emelt az igényein. A korábbi 25 millió eurós árcédula helyett már csak 40 millió euró ellenében engedné el legjobbját. Ebben közrejátszhatott Szoboszlai pazar szabadrúgásgólja a törökországi Nemzetek Ligája-meccsen is. A nápolyiak arra hivatkozva alkudnának az árból, hogy a középpályás nemrég közölte osztrák kenyéradójával: ha most marad is, a 2022-ig érvényes szerződését már semmiképp sem akarja meghosszabbítani.

Tisztázták Rossival a kiborulást

Nagy vitát kavart, hogy Szoboszlai Dominik látványosan rosszul viselte, amikor Marco Rossi a magyar-orosz (2-3) Nemzetek Ligája-meccs hajrájában lecserélte. A szövetségi kapitány elmondta: előre megbeszélték a 19 éves ász lehívását. Ezt Szoboszlai is megerősítette a Nemzeti Sportban. A középpályás kiemelte, remek a kapcsolatuk Rossival, eszébe sem jutna tiszteletlenül viselkedni vele. Egyszerűen a bizonyítási vágy dolgozott benne, annak ellenére is segíteni akart volna tovább a válogatottnak, hogy előre megegyeztek a lecseréléséről.

„Ő egy klasszikus tízes számú játékos, de Nápolyban nem ismeretlen az ilyen. A csatárok mögött játszva képes eldönteni a meccseket. (…) Ha tanácsot kéne adnom neki, azt mondanám, nagyon örülnék, ha Nápolyban játszana tovább”

– mondta korábban Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, aki családjával egy Nápolyhoz közeli városba, Pozzuoliba valósi.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?