OLDALVONAL

A szervátültetett Ádám kapta a közös vacsorát a neves sportolókkal 

A Civilút Alapítvány Minden sport mindenkié! kezdeményezésére ép és parasportolók fogtak össze, hogy segítségükkel minél szélesebb körben hirdessék a program üzenetét, hogy a sport igenis mindenkié. Emellett a másik céljuk az volt, hogy egy jótékonysági árveréssel segítsék a fogyatékossággal élő hazai sportolók lehetőségeinek kiszélesítését.
  • Szerző: Ripost

A Minden sport mindenkié! kezdeményezést még nyár elején indította el a Civilút Alapítvány, amely mellé ép és parasportolók is teljes szívvel-lélekkel odaálltak. A jótékonysági árverésen egy pólóra lehetett licitálni egészen július 11-ig. Ezt alá is írták a kezdeményezést támogató Exatlonos sportolók és a parasportolók is: Varga Kata és Kiss Péter, eredményes parakajakosok, illetve Böjte Dave, Kempf Zozó és Busa Gabriella is.

Böjte Dave
Fotó: Exatlon Hungary / TV2

„A jótékonysági árverés záróeseményét egy jótékonysági evezéssel zártuk, ahol az Exatlonos és parasportolók vegyesen a Magyar Ergométer Szövetség két gépébe ültek, ahol összemérték tudásukat. Ezek kifejezetten mozgássérült, rehabilitációs céllal használhatóak, és nem kell vízen lenni velük, hanem beltéren lehet evezni velük. Kettő percet adtunk nekik, hogy ennyi idő alatt hány métert tudnak megtenni a gépeken„ – mondta a nak Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„Az árverésen a Tigra Kft. tette a legnagyobb felajánlást, ezt egészítette ki a Paralimpiai Bizottság – méghozzá annyival, amennyit összeevezett a két vegyes páros csapat az ergométer gépeken. Horváth Gábor kétszeres olimpiai bajnok is hozzájárult a kiegészítéshez, így összesen 650 ezer forintot gyűjtöttünk össze” – mesélte boldogan Ruttkay Réka, aki elárulta, hogy ezt az összeget a magyar szervátültetett sportolók javára fordítják.

A jótékonysági árverés győztes licitálója a pólón kívül egy all inclusive vacsorát kapott Busa Gabriellával, Böjte Dave-vel, valamint Varga Katalinnal és Kiss Péterrel a Fröccsterasz felajánlásának jóvoltából, amelyre szombaton, azaz ma kerül sor.

„A jótékonysági árverésnek volt egy vacsora része is. Erről az árverésen legnagyobb felajánlást tett cég lemondott, felajánlotta a szervátültetett sportolók javára. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége Velkey Ádámnak ajánlották fel ezt a vacsora lehetőséget. Ádám többszörös világbajnok szervátültetett sportoló, aki veseátültetésen esett át. Amellett, hogy eltökélt sportoló, nagy tisztelője az Exatlonos és parasportolóknak, és boldogan mondott igent a közös vacsorára„ – árulta el Ruttkay Réka.

Közzétette: Ádám Velkey2016. július 16., szombat

 

Mint azt megtudtuk, nem véletlen, hogy ennyi ember támogatta a kezdeményezést: fontos, hogy mindenki meg tudja találni a sportot, ami neki való, még akkor is, ha szervátültetett emberről van szó – ekkor ugyanis 30-40 százalékkal nő a rehabilitációs esély.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?