OLDALVONAL

Alkoholtilalom Király Gáboréknál

A sorozatos büntetések miatt csak a büfében lehet sörözni...
  • Szerző: PB

Határozatlan ideig megtiltotta a Haladás vezetősége, hogy a szurkolók alkoholtartalmú italt vigyenek be a csapat mérkőzéseire, az ideiglenes otthonul szolgáló soproni stadionba.A válogatottól nemrég visszavonult Király Gábor klubja azért döntött így, mert 14 soproni mérkőzésükből már hét után pénzbüntetést kellett fizetniük a szurkolók miatt, összesen egymillió forintot.


"Az okok között szerepelt a partjelzők sörrel való locsolása, műanyag söröspohár bedobása a játéktérre, ellenfél sérült játékosának, orvosának sörrel való lelocsolása, szurkolói bekiabálás, pirotechnikai eszköz bevitele és használata. Három szurkolót előállítottunk, közülük kettővel szemben folyamatban van a bírósági eljárás, a harmadik – aki az Újpest elleni tavaszi meccsen meggyújtotta a védőhálót – megtérítette az általa okozott kárt. A pénzbüntetéseken túl három találkozóra szövetségi ellenőrt kellett fogadnunk, ez további pluszköltséggel járt” – áll a klub közleményében.

Azért is kell visszafogni az indulatokat, mert a következő lépés a szektorbezárás lehet, ezért a klub vezetősége úgy döntött, semmiféle alkoholos italt nem vihetnek be. A helyzet csalóka, mert a büfében továbbra is lehet majd sört kapni, a vezetőség inkább a locsolgatás és a dobálások miatt aggódik.

A csapat legendás kapusa, Király köztudottan nem fogyaszt alkoholt, őt vélhetően nem zavarja a történet, és akkor is Szombathelyen (Sopronban...) lesz, amikor véget ér a tilalom.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?