OLDALVONAL

Mi lesz a bérletesek sorsa az NB I-ben? Itt a válasz

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) március 16-án függesztette fel az NB I küzdelmeit a koronavírus-járvány miatt. Az átmeneti bizonytalanság a játékosok mellett elsősorban a bérletes szurkolókat érinti.
  • Szerző: ST

Nyolc fordulóval a szezon vége előtt – a Ferencvárosra 10 meccs vár még – függesztették fel az NB I küzdelmeit. Emiatt a szezonra bérlettel rendelkező szurkolók szinte az egész tavaszi idényről lemaradhatnak, annak ellenére, hogy kiváltottak a helyüket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Fradinak 5600 bérletese van
Fotó: MTI

A klubok döntenek a bérletesekről

Arról továbbra sincs információ, – egy európai bajnokságban sem – hogy mikor folytatják a 2019/20-as évadot, ha egyáltalán befejezik azt. A ennek kapcsán megkereste az MLSZ-t, dolgoznak-e a bérletes drukkerek ügyén.

„A bérletesek ügyének kezelése a klubok kompetenciájába tartozik, velük állnak partneri kapcsolatban, bízunk benne, hogy jó megoldást találnak” – írta válaszában az MLSZ.

A Fradinál kiemelten kezelik a bérletes drukkereket

Amennyiben lezárják az idényt, akkor opció lehet, hogy visszatérítik a bérletek árának egy részét. Erre meccsjegyeknél már volt példa, az elhalasztott Bulgária-Magyarország Eb-pótselejtező jegyárai is visszaválthatóak. Ez leginkább a Ferencvárost érintené, amely megközelítőleg 5600 bérletessel rendelkezik – ez messze a legtöbb a mezőnyben – , ezek árai pedig 18 ezer és 58 ezer forint között vannak. Az ügyben a Ferencváros stadionját üzemeltető céget, a Lagardére Sports Hungaryt is megkerestük, amely megnyugtató választ adott a drukkerek számára.

A Ferencváros otthona, a Groupama Aréna
Fotó: MTI

„A bérletesek kiemelten fontosak számunkra, így ezt ennek megfelelően kezeljük. Korábban már küldtünk számukra tájékoztatást, melyben türelmüket kértük a kialakult helyzetre való tekintettel. A mai napon nem látható, hogy az OTP Bank liga küzdelmeit a következő időszakban az MLSZ meddig halasztja, vagy esetlegesen hogyan kívánja a 2019/2020-as bajnokságot lezárni. A teljes szezonos és a tavaszi bérletek sorsa a bajnokság utolsó mérkőzéseire vonatkozóan tehát ettől a döntéstől függ” – reagált megkeresésünkre a Groupama Arénát üzemeltető cég.

Az biztos, hogy nem kell izgulnia a bérleteseknek, a klubok mindenképpen keresik a megoldást, hogy megfelelően kezeljék a váratlan helyzetet. Ezek alapján legrosszabb esetben is a következő évadban kompenzálják a szurkolókat.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?