OLDALVONAL

„Az utolsó közös megmérettetés” – búcsúznak az ország kedvenc pólósai

A férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjének keretében kétnapos Masters Strandvízilabda Kupát rendeznek a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.
  • Szerző: ripost

A férfi vízilabda Magyar Kupa augusztus 12-13-án sorra kerülő négyes döntőjének a keretében kétnapos Masters Strandvízilabda Kupát rendeznek a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A szervezők közleményükben kiemelték: a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű tornán a nézők „minden bizonnyal utolsó alkalommal” láthatják együtt a medencében a Millennium Masters játékosait, a hazai vízilabda legendás alakjait, akik Sydneyben, Athénban és Pekingben tagjai voltak az olimpiai aranyérmes keretnek – jelentette az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Utoljára játszik a Benedek Tibort elveszítő Millennium Masters
Fotó: Facebook

A férfiaknál a Magyar Kupában még több forduló vár a játékosokra, mire kiderül, mely együttesek jutnak a legjobb négy közé. A Margitszigeten zajló rendezvényen a legjobb felnőtt játékosok mellett vízbe szállnak majd az olimpiai bajnokok is. A Millennium Masters mellett – amelyben Szécsi Zoltán, Molnár Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Barnabás, Steinmetz Ádám, Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Fodor Rajmund, Kiss Gergely és Biros Péter is szerepel – a torna résztvevői között van a dél-koreai masters-világbajnokságon aranyérmes Oázis SC, az OSC Masters, valamint az FTC Masters, amely az 1998-as Kupagyőztesek Európa Kupájában győztes csapatra épül.

„A vízilabda újraindulása örömteli négy hónap után, ezért szeretnénk a közönségnek minél több élményt adni. Az idő rövidsége miatt nem lesz sok közös edzésünk, így a felkészülés gerincét az önálló edzések adják, illetve sokan a klubjuknál készülnek az utolsó közös megmérettetésre”

- mondta a Millennium Masters egyik kiválósága, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely, aki tavaly búcsúzott aktív pályafutásától.

Sziasztok!
2020, talán az utolsó év, hogy a Millennium Masters csapata vízbe ugrik. 2017 után ismét a Margit-sziget ad...

Közzétette: Millennium Masters2020. július 27., hétfő

A masters korosztály mérkőzéseit a strandvízilabda szabályai szerint 20 méter hosszú pályán 4+1 játékos játssza. Az első, szerdai napon a Magyar Kupa két elődöntőjét (18.00 óra és 19.15 ó) követően kerül sor a masters két elődöntőjére (20.45 ó és 21.30 ó). Másnap hasonló beosztás szerint rendezik a helyosztókat – előbb a 3. helyért játszanak, majd a döntőt rendezik -, a masters akkor is az MK-t követi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?