OLDALVONAL

„Befejeztették velem a focit” – nem engedték Olaszországba a magyar legendát

Interjút adott a 80 esztendős Mészöly Kálmán.
  • Szerző: sk

A magyar futball története legjobb középhátvédjének választották Mészöly Kálmánt, aki a héten át is vehette a tiszteletbeli „3-as” mezt. A 80 éves legenda – aki játékosként és szövetségi kapitányként is szolgálta a magyar válogatottat – a Borsnak adott interjút pályafutásáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mészöly számára két csapat létezett, a Vasas és a válogatott.

„A hatvanas évek Vasasára és a nemzeti csapatra is szeretettel gondolok vissza. Fiatalon kerültem az angyalföldi kezdőbe, ahol hamar befogadtak az idősebbek. Nyertünk itthon bajnokságot, Brazíliában Hexagonal Tornát, és már 62-ben enyém volt a válogatottban is a hármas mez” – mesélte a lapnak a „Szőke Szikla”.

A legenda otthonában fogadta neves vendégeit (Fotó: Ifj. Jakab János)

Mészöly Kálmán elárulta, fiatalon kikerülhetett volna az olasz élvonalba, hogy nem mehetett, az ma is fájó pont a karrierjében.

„Azt sajnálom, hogy fiatalon, már 28 évesen befejeztették velem a futballt. Nem tudom, mire vihettem volna később, ha például kiengednek az Internazionaléhoz. Talán lehettem volna százszoros válogatott, viszont akkor biztosan nem ülhetek 61 mérkőzésen, szövetségi kapitányként a válogatott kispadján. Szóval, jól van ez így!”

Mészöly a mai napig szurkol a Vasasnak is és bízik benne, hogy idén már tényleg visszajut az élvonalba a csapat.

„Most vagy soha! Szóval, ha idén nem kerülnek vissza az NB I-be, akkor... De, nem is szeretnék erre gondolni.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A zserbó, amivel a nagyit is lepipálod
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?