OLDALVONAL

Bekeményített a Fradi, nem mehet Fehérvárra az új kedvenc

Az előző idény végjátékában csábította el a Fradi egyik legjobbját, Ivan Petrjakot a nagy rivális Vidi. Olekszandr Zubkov esetében kizárta ezt a lehetőséget a bajnokcsapat.
  • Szerző: ST

Olekszandr Zubkov az ukrán sztárcsapattól, a Sahtartól érkezett kölcsönbe a Ferencvároshoz. A klub vezetői pedig olyan záradékot rögzítettek a szerződésébe, miszerint nem igazolhat a Mol Fehérvárhoz.

Zubkov nem igazolhat Fehérvárra

A szerződésemben van egy záradék arról, hogy a Sahtar nem adhatja tovább a játékjogomat a Ferencváros fő riválisának számító Fehérvárnak

– mondta el Zubkov a football24.ua portálnak.

Erre azért volt szüksége a Fradinak, mivel tavaly májusban a Vidi az orra elöl igazolta le Ivan Petrjakot a donyecki klubtól. Petrjak szintén kölcsönben volt a zöld-fehéreknél, akik úgy tűnt, meg is egyeznek a Sahtarral, de végül a jóval magasabb fizetést adó Vidihez igazolt az ukrán szélső, aki azóta közutálatnak örvend a Fradi-szurkolók körében.

Hoztunk egy döntést: ameddig én itt elnök vagyok, a Vidinek nem adunk el játékost. Ha úgy alakulna, hogy nem lesz pénzünk, ha esetleg a jövőnk múlna azon, eladunk-e játékost neki, akkor sem

– mondta el Petrjak átigazolása után Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Nemzeti Sportnak.

Feledtette Petrjakot az első meccsén

Úgy tűnik tehát, hogy a Fradi-szurkolóknak nem kell újra átélniük, hogy az egyik kedvencük a nagy rivális Vidihez szerződik. Zubkov egyébként gyorsan feledtette Petrjakot, hiszen fantasztikus produkciót nyújtott a bolgár Ludogorec elleni BL-selejtezőn, ahol a győztes gólt is ő szerezte.

Zubkov mellett Danilo Ihnatenkót szintén kölcsönvette a nyáron a Fradi a Sahtartól, de a középpályás kapcsán nem lehetett hallani arról, hogy a Zubkov szerződéséhez hasonló kitétellel írt volna alá.

 

És ezeket olvastad már?