OLDALVONAL

Bevallotta, ennyi pénzt remél Fucsovics Marci

A teniszező a sikereivel a győzelmek mellett a pénznyereményét is számolhatja. Nagyjából mostanra hozta be a karrierjébe befektetett összeget, tehát mostantól érkezhet a tiszta nyeremény.
  • Szerző: sk

Fucsovics Márton egy év alatt robbant be „újra” a tenisz világába. A Davis-kupa elitkörébe vezette a magyarokat, Ausztráliában már Roger Federer ellen játszhatott, Genfben pedig már ATP-tornagyőzelmet ünnepelhetett. A világranglistán a 45. helyen áll, s sikereivel eddig 1,1 millió dollárt teniszezett össze.

Ez nagyjából 300 millió forint, ennyibe kerülhet körülbelül egy profi teniszező pályájának elindítása.

"1 millió dollár alatt nem működik. Ki kell fizetnie a rengeteg utazást, az edzőket, a pályabérlést, a felszerelést. Ha azt akarod, hogy a gyerekedből profi legyen, ennyit mindenképpen rá kell áldoznod" – mesélte lapunknak egy édesapa, akinek a gyermeke nagy karriert futott be.

Mint arról már többször beszámoltunk, Fucsovicsot gyerekként egy nyíregyházi vállalkozó is segítette, a család barátja később menedzsere is lett a játékosnak.

Marci az első dollármillió megszerzése után már konkrét tervvel rendelkezik, mennyit „zsebelne be” a teniszezéssel.

"Úgy gondolom, hogy még sok évem van a profik között. Akkor elégedett lennék, ha 5-6 millió dollár, azaz másfél milliárd forint összejönne. Persze a legfontosabb, hogy eredményes legyek és kerüljenek el a sérülések."

Fucsovics jelenleg a párizsi Roland Garroson küzd, ma a második fordulóban Kyle Edmund játszik. Eljátszva a gondolattal, ha megnyerné a párizsi tornát, akkor 2,5 millió dollárt kasszírozna a sikerrel. Csak viszonyításképpen, a sportágban világsztárnak számító Roger Federer eddig 116 millió dollárt teniszezett össze.

És ezeket olvastad már?