OLDALVONAL

Blatter kipakolt! Így csalt az UEFA a sorsolásoknál

Hihetetlen! A korrupció miatt elítélt FIFA-vezér azt mondja, soha nem csalt. Korábbi nagy tornákon trükközhettek a sorsolásnál használt golyókkal.
  • Szerző: HBK

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi főnöke, Sepp Blatter a saját szemével látta: a nagy focitornák előtt szándékosan csaltak a golyókkal, hogy bizonyos csapatoknak kedvezően alakuljon a sorsolás.

Persze ez nem beismerő vallomás a korrupciós ügyei miatt elmeszelt svájci sportdiplomata részéről. Elmondása szerint ő ártatlan, mint a ma született bárány, soha nem szegte meg a törvényt.

Blatterrel egy argentin újság készített interjút. Rákérdeztek nála, hogy tud-e olyan sorsolásról, ahol csalás történt több millió szurkoló szeme láttára. A labdarúgástól nyolc évre eltiltott vezető nem tagadta az igazságot.

Igen! A saját szememmel láttam egyszer ilyet, egy európai kupasorozatnál történt. Egy olasz csapat volt benne a csalásban, a golyókat úgy különböztették meg, hogy az egyik meleg volt, míg a többi hideg.

Blatter 1998-tól 2016-ig volt a FIFA elnöke, de azt mondta, hogy az ő ideje alatt egyszer sem fordult elő csalás. Azt állítja, hogy soha nem sértette meg a törvényt - írja a Faktor. A fenti történet az európai szövetségnél, az olasz Artemio Franchi időszakában (1973-tól az 1983-as haláláig) esett meg.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?