OLDALVONAL

Meglepő fordulat állt be Ronaldo ügyében: ez a három ok dönthet

Több ok miatt is szívesen megszabadulna a portugál világsztártól a Juventus régi-új edzője. Allegri jött, Cristiano Ronaldo mehet, amerre lát?
  • Szerző: Ripost

Hónapok óta találgat a fél világ Cristiano Ronaldo Juventus-beli sorsáról. Érvek és ellenérvek záporoznak arról, hogy a még jövő nyárig érvényes szerződéssel bíró 36 éves futballsztár megy vagy marad a nyári átigazolási szezonban. Az olasz klubhoz visszatérő sikeredző, Massimiliano Allegri érkezése döntőnek bizonyulhat a gólkirály jövőjét illetően.

Allegri (balra) és Ronaldo egy 2018-as Juve-meccsen

Allegri (balra) és Ronaldo egy 2018-as Juve-meccsen
Fotó: AFP

Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint ugyanis nem csak Ronaldo vágyik el Torinóból, Allegri is szívesen megszabadulna tőle. Az okok között szerepel, hogy állítólag már a 2018/19-es szezonban végzett közös torinói munkájuk során sem volt teljesen felhőtlen a kapcsolatuk. Most állítólag készek ugyan újra együtt dolgozni, de a tréner jobban örülne, ha a veterán klasszis nélkül építhetne új csapatot.

A cikkek alapján Allegri szerint az ötszörös aranylabdás nagy egója és még nagyobb fizetése most gátolja a sorozatban kilenc bajnoki cím után trónfosztott csapat újjászületését. Ronaldo gigászi gázsija (évente 31 millió euró, azaz közel 11 milliárd forint) felszabadulásával több poszton is erősíthetne a Juve, akár csereügylet révén is.

Árulkodó Allegri tekintete Ronaldo mellett

Árulkodó Allegri tekintete Ronaldo mellett
Fotó: AFP

A kérők közül a PSG-től Mauro Icardit, a Manchester Unitedtől Paul Pogbát látná szívesen.

Ronaldo Juventus-mezben lőtt góljai nyilván hiányoznának (sorrendben 21, 31, majd idén 29 gólt termelt a Serie A-ban), de Allegri arra számít, hogy nélküle magára találna a többi támadó, és javulna az utóbbi években egyre gyengébb csapatjáték. Hiába ugyanis a portugál szakajtónyi találata, ha vele mindhárom szezonban kevesebbszer talált be a Juventus az ellenfelek kapujába (70, 76, majd idén 77), mint az érkezése előtti évben (86).

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?