Létrehozva: 2020.03.15.

Csak Storck bukott felfelé a magyar válogatott kispadjáról

Storck befutott, Dárdai kivár, a többiek... Megnéztük, hol tartanak most az elmúlt másfél évtized szövetségi kapitányai.

2017 októberi menesztése után egy évig munkanélküli volt Bernd Storck, azóta viszont előbb tavaly a Mouscron, az utóbbi hónapokban pedig a Cercle Brugge lehetetlennek tűnő benntartásával tett kisebb csodákat Belgiumban. Nyáron már rangosabb, nagyobb célokért küzdő csapatnál is kiköthet, miközben a magyar válogatottnál előtte és utána dolgozó kollégái mind messze kerültek ettől.

Ünnepelt és keresett edző lett Belgiumban
Fotó: Facebook/cerclebrugge

Ha eddig nem is jött össze a nagy álma, a Bundesliga helyett a belga labdarúgó-élvonalban befutott Bernd Storck. A magyar válogatottat a 2016-os Európa-bajnokság nyolcaddöntőjéig vezető német szakember tavaly néhány hónap alatt a Royal Mouscront, idén szintén beugróként a Cercle Brugge csapatát hozta vissza a sírból. A csodaszámba menő bennmaradással alig öt hónap alatt félmillió eurót (168 millió forint) kaszált az 57 éves tréner, a klubvezetői mégsem lehetnek biztosak benne, hogy sikerül megtartaniuk a sikeredzőt.

„Sokba fog kerülni, hogy megtartsuk Storckot”

– a megállapításuk arra utal, hogy a százezer eurós sikerprémiumot kiérdemlő edző a klub tervei, lehetőségei, jövőbeli igazolásai alapján dönt a hogyan továbbról.

Helyi lapértesülések szerint felfigyelt rá a Cercle többségi tulajdonosaként félig-meddig házon belüli francia AS Monaco is. Eddigi főnöke, a hercegségbeliekhez előléptetett Nicolas Holveck ugyanis vinné magával a korábbi BL-döntős, nyolcszoros francia bajnokhoz.

„Elviekben még nem mondtam sem igent, sem nemet a klub ajánlatra. Meg akarom hallgatni, mik az ottani lehetőségek, és hogy milyen szerepkörben számítanának rám”

– nyilatkozta Storck, aki akár Belgiumon belül is előreléphet: sajtóhírek alapján felmerült a neve az alapszakaszban második Gentnél, a negyedik Antwerpnél (itt Bölöni László utóda lehet) és az alsóházban ragadt Genknél is.

 

Korábbi válogatott játékosa, Eppel Márton is segítette a bennmaradást:

Figyelemreméltó lista, kivált annak tudatában, hogy az utóbbi másfél évtized magyar kapitányai közül gyakorlatilag csak az önkéntes egyéves szabadságát töltő Dárdai Pál edzői pályafutása jelentős. Ő saját elmondása szerint sorra utasítja vissza az ajánlatokat, és arra készül, hogy nyártól újra a Hertha utánpótlásánál dolgozzon.

Válogatottunk szakvezetői közül a legtöbben – önszántukból vagy kényszerből? – munkanélküliek vagy alacsonyabb szinten dolgoznak.

 

Ezt csinálják ma az exkapitányaink:

Lothar Matthäus (2004-06, 28 mérkőzés): 2011 óta nem edző; a Sky Sports németországi szakkommentátora; Bozsik Péter (2006, 7 mérkőzés): 2016 óta a harmadosztályú Komárom VSE edzője; az M4 Sport szakértője; Várhidi Péter (2006-08, 16 mérkőzés): 2019 novemberéig az NB III-ból kizárt Ózd szakmai igazgatója volt; Erwin Koeman (2008-10, 20 mérkőzés): munka nélkül, 2019 decemberében menesztették az ománi válogatottól; Egervári Sándor (2010-13, 32 mérkőzés): agyvérzés után lábadozik, 2016-os lemondásáig a Diósgyőr edzője volt; Csábi József (2013, 1 mérkőzés): az NB II-es Szolnok sportigazgatója, egy éve a vezetőedzője; Pintér Attila (2013-14, 5 mérkőzés): munka nélkül, 2018 nyarán közös megegyezéssel távozott a PAFC kispadjáról; Dárdai Pál (2014-15, 7 mérkőzés): 2019 nyarán 4,5 év után távozott a német Hertha éléről, azóta pihen; Bernd Storck (2015-17, 25 mérkőzés): 2019 októbere óta a belga Cercle Brugge edzője, megmentette a kieséstől; Szélesi Zoltán (2017, 1 mérkőzés): 2019 januárja óta a felcsúti U17-es ificsapat edzője a PAFC-nál; Georges Leekens (2017-18, 4 mérkőzés): munka nélkül, 2019 májusában az iráni Tractor Sazitól menesztették.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tragikus hír érkezett a kávéról

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Dárdai Pál elárulta a fiai titkát: ennek köszönhet sok mindent a család

OLDALVONAL

Kitálalt az igazgató, ezért esett ki a Fradi Európában

OLDALVONAL

Fradi-legendák a kispadon, van visszaút a zöldekhez?

OLDALVONAL

„Jól megszedtük magunkat" - Sallai Roland óriási sikert aratott a siófoki strandon

OLDALVONAL

Óriási meglepetés a magyar szurkolóknak, Szoboszlai Dominik megajándékozza a rajongóit

OLDALVONAL

Sokkoló apasági vizsgálat: vadidegen férfi gyermekeit nevelte a Real Madrid sztárja

OLDALVONAL

Gyilkosok és erőszaktevők közé tették a börtönben a Real Madrid korábbi sztárját